Pisałem o tym już. Zatrzymuj się na progach 30, 50, 70 i nie przekraczaj 30% copnditioningu.
|Wygląda to tak, że robisz trening póki nie będziesz miał wystarczająco punktów, żeby osiągnąć dany próg. Nie zostawiamy np. umiejętności 26 czy 48 tylko dobijamy do 30/50/70 od razu.
Czy moze mi ktos powiedziec ,jak nazywa sie "wejscie w nogi" ,ktorym obala Minotauro i eventualnie gdzie mozna znaleźć ten ruch w campach(nazwa campu).
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pon 07 Cze, 2010
Evans napisał/a:
Witam
Czy moze mi ktos powiedziec ,jak nazywa sie "wejscie w nogi" ,ktorym obala Minotauro i eventualnie gdzie mozna znaleźć ten ruch w campach(nazwa campu).
moze to zwykły double leg takedown? najlepiej podeslij jakis filmik z gry to zobaczymy.
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010
Tych"zwykłych rzutów"do parteru za obie nogi jest sporo. Minotauro jeszcze nie grałem, ale jeśli czymś się wyróżnia to może być jakiś rodzaj signature double leg takedown. Przeglądnij spis campów i zobacz jakie znane nazwiska tam trenują, a potem przewijaj do obaleń.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
zrób tak:
- siła i cardio do 30
- clinch graple ofens. do 30
- ground grapple def. do 30
- w campie naucz sie suplex
- szybkość do 30
- dalej jak już uważasz wg. twojej taktyki
dlaczego podałem te konkretne skille?
Ponieważ aby zdobyć dużo ptk musisz trafiać i nie być trafianym. Czyli:
- łapiesz sparing partnera i suplex
- na glebie cały czas walisz go po brzuchu czy po łbie jak robi przejścia to blokujesz, jak wstanie to ponawiasz całą operację. W taki sposób to ty dominujesz i nie dajesz sie trafiać. Zdobywasz dużo ptk i dalej leci.
Duzo znaczy ile?
Wykonujac same suplexy i odejscie na drugim poziomie i sparing (1lvl) robie kolo 50-60pkt. Na levelu 5 okolo 110. Czy Twoim sposobem wyciagasz wiecej?
Czy rowiniecie statystyk do 70 ,a dopiero zabranie sie za campy to dobre rozwiazanie?
Zauwazylem ,ze dzwignie w campach latwiej zrobic gdy ma sie wysokie statystyki(co zreszta jest logiczne), uderzenia natomiast sa stosunkowo latwiejsze do wykonaniach przy "jeszcze" slabym cafie
Nie kumam tylko po co schodzić do parteru? Ja zaczynam od takedown'u, natychmiast się podnoszę i uderzam w brzuch/głowę. Rekord na 5 lvl sparring partnera to 241 pkt Pozycja up/down jest lepsza z tego względu, że przeciwnik kiedy go obijam bardzo rzadko próbuje się podnieść i nie zadaje ciosów.
W 9 roku kariery mam wszystkie statsy na 100 pkt i teraz trenuję już tylko poszczególne ruchy. Kiedy statsy spadają szybki sparring i dobicie do 100.
_________________ "...nigdy i w nic nie uwierzę politykom,
nigdy i w nic nie uwierzę tym skurwysynom"
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010
200+ to na wyższych stopniach. Dokarmianie spadających statystyk jest nieopłacalne.
W up/down jest zalecane, ale ja do tego używam suplexa, nawet kilka razy i dopiero potem obijam+sub na koniec.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum