Forum UFC 3 Forum Pride Mode Forum UFC Undisputed 2009 Forum UFC Undisputed 2010 Forum EA MMA Forum Fight Night Champion
Liga OMC Logo

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
UFC 2010 - Warto kupować?
Autor Wiadomość
przemophpbb
Admin

Zawodnik: Forrest Griffin
PSN ID: przemophpbb
GamerTag: -
Level: 113
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010   UFC 2010 - Warto kupować?

Jak pewnie zauważyliście, zniknąłem z forum i zniknąłem z gry :( Powodem jest mnóstwo pracy. Na razie to się zbytnio nie zmieni.
Jednak zastanawiam się czy kupić 2010 i grać sporadycznie np. w weekendy.
Powiedzcie, jest lepsze od 2009? Poprawili rozmaite błędy i ulepszyli np. rozgrywkę online?

AroMP4_PL 
Undisputed Team

Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010   Re: UFC 2010 - Warto kupować?

przemophpbb napisał/a:
Jak pewnie zauważyliście, zniknąłem z forum i zniknąłem z gry :( Powodem jest mnóstwo pracy. Na razie to się zbytnio nie zmieni.
Jednak zastanawiam się czy kupić 2010 i grać sporadycznie np. w weekendy.
Powiedzcie, jest lepsze od 2009? Poprawili rozmaite błędy i ulepszyli np. rozgrywkę online?

No prosze kogo ja tu widze 8) online nie poprawili wg mnie, sam gameplay jest o wiele bardziej żywy, jest wiecej sub'ów, zawodników, sponsorów itp mimo skopanego online nadal warto kupic.

Uploaded with ImageShack.us

Hurricane
VIP
KOmandor

Zawodnik: Miguel Torres
PSN ID: TheHurricane84
Level: 101
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010   

Bez wątpienia warto kupić, poprawy względem 2009 odnośnie ''online play''
nie ma, działa to dokładnie tak samo jak działało przy poprzedniej części, do czego pewnie większość graczy przywykła, co nie zmienia faktu że sama gra cieszy pod wieloma względami.
Możliwości jest o wiele więcej, przejść, submission, różnorodność ciosów, kreacja zawodnika daje nam w pewnym sensie wolną rękę odnośnie tego jak chcemy, aby nasz fighter walczył.
Sam gameplay też uległ zmianie poprzez dodanie uników, które świetnie sie komponują w walce, zmieniono rzuty i wyniesiania z 2009 na rzecz suplexu, dodali autoblok w parterze i w clinchu, i znacznie łatwiej wykonywać reversale także z nowych elementów gra przy siatce, dla co poniektórych efektowne slamy czy tripy, jednym słowem: lepiej.
Ja rozegrałem ok 1000 walk online z większymi lub mniejszymi problemami, ale na pewno z radością i satysfakcją.

przemophpbb
Admin

Zawodnik: Forrest Griffin
PSN ID: przemophpbb
Level: 113

Ok, jest wiecej mozliwości, tylko to nie znaczy, że jest lepiej.
Chodzi mi bardziej o grywalność bo w 2009 problemem było np. to, że ktoś mógł grać wrestlerem, unikać stójki i parteru, tylko łapac i rzucać i wygrywał. Podobnie ktoś kto grał muai thai, zbyt ciężko było się uwolnić z klinczu tajskiego. Albo np. floodowanie reversami, czyli gość siedzi na mnie, uderza cały czas pięściami a jak ja robiłem przejście to był revers nie wiadomo skąd, jak on przecież uderzał. To powodowało, że nie było taktyki, przewidywania tylko durna gra. A jak jest w 2010? Zdążyliście zauważyć?

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Autoblok zniszczył taktykę. Klincz żre tyle stanimy, że opłacalny jest jedynie pod siatką. Z tajskiego wychodzi się zwykłym przejściem od razu do ataku. Rzuty są groźne, bo side control jest teraz zabójczy, z drugiej strony rewers rzutu jest znacznie łatwiejszy to ci bardziej pro w klinczu nic nie robią czekając na łatwy mount. A w dosiadzie znowu daje o sobie znać autoblok, niektórzy siedzą i tłuką póki sędzia nie przerwie. Przejścia nie działają.
Online nie jest już taki zły, ale i lepszy też nie. Menu się zmieniło i sesje tworzy się szybciej.
Ogólnie gra lepsza i to o wiele.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

Hurricane
VIP
KOmandor

Zawodnik: Miguel Torres
PSN ID: TheHurricane84
Level: 101

Wiesz co, gracz zawsze znajdzie na grę sposób, taki który pozwoli mu wygrywać niezależnie co to będzie za gra i jak będzie zrobiona, więc grywalność o którą pytasz jest taka jak ją pamiętasz, jedynie zmienił się sposób realizowania, ciągłe slamy nie wchodzą w gre gdyż revers jest łatwy, zastapił to clinch pod siatką, o reversy to nie pytaj bo sa tak łatwe do zrobienia że potrzebna jest strategia w parterze jak się poruszac, jak sie nie nauczysz uciekac z parteru to nie uciekniesz reversy cie zamęczą, do tego dochodzi submission, ale to musialbys zobazyc.
Jest konretny game walisz w morde koleś pada scenka i następny na wszystko sie sposób znajdzie chociaz jest wielu cwaniaków od ciągłych obaleń czy submission bez opamietania jak i wiele s***wiałych taktyk,ale niech robia co chcą.

Fight Camp

MultiFraken

Wysłany: Wto 03 Sie, 2010   

Ja dziś kupiłem UFC 2010 UNDISPUTED i myślę, że warto z tego co piszą forumowicze.

htm

Wysłany: Wto 10 Sie, 2010   

MultiFraken napisał/a:
Ja dziś kupiłem UFC 2010 UNDISPUTED i myślę, że warto z tego co piszą forumowicze.
warto kupić w sklepie, z drugiej ręki ta gra jest dobra na zakrapiane imprezki na dwa pady i tyle samo flaszeczek... bo online trzeba sobie dokupić

z resztą generalnie o tym drugim zastosowaniu gry myślałem przy kupnie, ale online też mnie interesował.

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Sob 14 Sie, 2010   

Jakby ktoś jeszcze nie miał, Zavvi obniżyło cenę do ~95zł z wysyłką za nówkę, zarówno dla X360, jak i dla PS3.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

KLIMO
Undisputed Team
Uzalezniony od kleju

Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC:
11-1-0

Kupowałeś już tam? serio za darmoche przesyłka? bo się opłaca nie tylko ufc 2010 jak przeliczyc na nasze ;)

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Darmowa jest do anglii. Do nas wysyłka za funta, każdą grę wysyłają w osobnej paczce.
Często tam kupuje, czasem gry są za półdarmo.

Odpowiedz do tematu