Wysłany: Sro 24 Lis, 2010 UFC 2010 różne grafiki - pomocy
Witam , jestem tu nowy i mam pewien problem. Planuje kubic xboxa 360 i strasznie mi się spodobała gra którą umieściłem w tytule. Jednak przeglądając youtuba trafiam na filmiki z tej właśnie gry UFC 2010 w których różni się zasadniczo grafika. Chciałbym podać przykład :
http://www.youtube.com/watch?v=bk69O2hpWB8 < proszę ustawić filmik na czas 0:32
http://www.youtube.com/watch?v=8wJtHLDwgUU < tutaj z kolei na 0:05
Widać że Vitor Belfort wygląda na obu filmikach inaczej , stoi w troszke innej pozycji a tło za zawodnikami jest całkiem inne. Również w obu filmikach zegar w dolnym lewym rogu wygląda całkowicie inaczej. Podczas rozgrywki możemy zauważyc że grafika w 1-szym linku jest znacznie lepsza. I Dlatego właśnie założyłem ten temat - skąd się biorą te różnice w grafice i menu? Z tego że np 1 link jest filmikiem z ps3 a drugi z xboxa lub na odwrót?
Czy po prostu jedna z tych rozgrywek była grana na konsoli o słabych parametrach a to czy jest to xbox czy ps3 nie ma znaczenia. Pytam ponieważ bardzo podoba mi się ta gra a kupując xboxa/ps3 chciałbym mieć pewność że grafika będzie taka jak w 1 linku.
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Sro 24 Lis, 2010
Nie wklejaj skróconych linków, nie każdemu się chce je kompletować.
Różnice w tle to inne areny, tak samo wygląd zegara.
Nie ma czegoś takiego jak"konsola o słabych parametrach", to nie pc. Różnice mogą być spowodowane tym, że jeden filmik jest skalowany z hd, a drugi był nagrywany w sd - różnica jest SPORA. Druga opcja jest taka, że Maia to kawał byka, a Silva to chodzący szkielet - dodaj jedno do drugiego i efekt będzie jaki jest.
Ogólnie przyjęta zasada jest taka, że gry multiplatformowe minimalnie lepiej wyglądają na X360(na pewno nie jest to różnica jak z tych filmików), ale na PS3 są dłużej w obiegu - nikt nie zapłaci za golda żeby grać w starocie, a na PS3 to rypka bo jest za free.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Czw 25 Lis, 2010
Odpowiedzi padły, innych opcji nie ma. Kolega Med89 najwyraźniej nie potrafi czytać ze zrozumieniem lub czyta wybiórczo.
Odpowiadając na ostatnie pytanie:
Nie, gdy kupisz xboxa 360 i tą grę to NIE będzie ona wyglądała tak jak w pierwszym czy drugim linku. Będzie wyglądała zupełnie inaczej, a zależy to będzie od tego czym i do czego podłączysz konsolę. Grałem na 21" sdtv przez czincze, 5.5" lcd przez czincze, 22" full hd przez vga i 32" hd ready przez hdmi - za każdym razem wygląda inaczej. Różnice od kolosalnej po niewielkie, ale zawsze są.
Posłuchaj Apocka, dobrze gada.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum