Dla mnie rzecz niepojeta, bo sub wychodzi mi tylko w sytuacji gdy moj pasek jest praktycznie dwa razy taki jak przeciwnika.W innym przypadku zawsze konczy sie przerwaniem akcji.
rsb+krecenie w zgodnie ruchem zegara. Mozna skuteczniej?
"flying armbar" znalazl go ktos w jakims campie?,bo ja sie nie spotkalem
ktos mi powie jak zrobic, zeby pasek staminy nie schodzil podczas robienia subbmision? bo widzialem to pare razy ale nigdy mi sie nie udalo, o co w tym chodzi?!
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010
Nie do końca macie racje. Szybkość kręcenia to jedno, poziom"energii"i staminy to drugie. Stopień obrony przed submission to trzecie.
Apock, już pewnie wiesz, ale inni nie wiedzą.
To"niespadanie staminy"to dojenie przeciwnika, nie każdy to ma. Wystarczy założyć suba i poczekać. Brocka np idzie wydoić błyskawicznie, bo się męczy samym tym, że ma założoną dźwignię, a potem szybki charge(prawy analog na 1-2 sekundy) albo szybkie kręcenie. Gdy walczy dwóch BJJ, to już dojenie nie występuje i submission trzeba kończyć tradycyjnie - kręcenie po obiciu lub odpowiednio ładować submission. W odpowiednim momencie można zatrzymać kręcenie, nasza stamina się zatrzyma, a przeciwnika spadnie do zera, wtedy powtórka i koniec walki. Oczywiście jeśli mieliśmy odpowiedni zapas mocy, bo z połową energii/obitym ryjem/połową staminy niewiele można zdziałać.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
nie masz racji, znaczy testowalem tylko na Mirze i swoim cafie, ale trzymajac gałkę lewą (tą od chodzenia, nie wiem jak to u Ciebie na xboxie jest) na ps3 L3. Klikasz ją, tak jak klikasz drugą do zakładania subba, trzymasz i trzymasz, jak przeciwnkowi zostaje 10-20% staminy, robisz switch subb i kręcisz prawą gałką i poddajesz.
Ważne jest to, żeby założyć subb R3, puścić R3, trzymac L3, potem L1+R3, no i potem tradycyjnie kręcisz R3, ufff.. to jest już jasne mam nadzieje. :p
Gram na Xboxie : wciskamy prawy analog,puszczamy ,nastepnie wcikamy i trzymamy lewy analog,20% ,puszczamy lewy analog, dalej rb +wcisniety prawy analog i krecenie prawym analogiem?
a moze powinienem miec jescze do tego klawiature + mysz ?
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010
Nie trzeba używać lewego analoga, jak nic nie będziesz robił, to stamina też będzie spadać przeciwnikowi, a tobie nie. Najpierw myślałem, że trzeba naparzać przyciskami, ale taki sam efekt jest na zwykłym bezczynnym czekaniu. Tym bardziej nie trzeba robić switcha, to ci odejmuje staminę. Na online owszem, można tym zdezorientować przeciwnika jeśli masz zapas staminy. Niemal wszystkie wygrane online mam przez submission, KO tylko randomy.
Tradycyjnie, tak jak w 2009, wolę bawić się na macie. Tylko coś wstawania nie mogę dobrze opanować, chyba że Mir nie wstaje jak jest na plecach.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum