Forum UFC 3 Forum Pride Mode Forum UFC Undisputed 2009 Forum UFC Undisputed 2010 Forum EA MMA Forum Fight Night Champion
Liga OMC Logo

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Submission
Autor Wiadomość
Evans

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010   Submission

http://www.youtube.com/wa...feature=related

To na dobry poczatek!

Dla mnie rzecz niepojeta, bo sub wychodzi mi tylko w sytuacji gdy moj pasek jest praktycznie dwa razy taki jak przeciwnika.W innym przypadku zawsze konczy sie przerwaniem akcji.

rsb+krecenie w zgodnie ruchem zegara. Mozna skuteczniej?
"flying armbar" znalazl go ktos w jakims campie?,bo ja sie nie spotkalem

Apock

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010   

ktos mi powie jak zrobic, zeby pasek staminy nie schodzil podczas robienia subbmision? bo widzialem to pare razy ale nigdy mi sie nie udalo, o co w tym chodzi?!

Evans

Nie mam pojecia jak to jest robione ,ale na pewno szybkosc "obracania" gałka ma znaczenie! Nowa technika(cala dłoń do krecenia) jest skuteczniejsza :D

pozdrawiam

Apock

K zrobilem subb'a vs expert w 16 sekund 1 rundy. ;-DDD

karollleeek

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010   

Ja zauwazylem ze trzeba szybko krecic a nie wolno :0 ale za to jak mnie dopadnie to nie wiem co robic zawsze sie konczy loss

Evans

Trzeba wyłapać spadek" staminy" a swojej miec mozliwie najwiecej.Ostre krecenie gały tez sie przydaje :D

Apock

A powiem Wam, spadek staminy do L3 wcisnięte. ;-D podczas subba. :]

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Nie do końca macie racje. Szybkość kręcenia to jedno, poziom"energii"i staminy to drugie. Stopień obrony przed submission to trzecie.

Apock, już pewnie wiesz, ale inni nie wiedzą.
To"niespadanie staminy"to dojenie przeciwnika, nie każdy to ma. Wystarczy założyć suba i poczekać. Brocka np idzie wydoić błyskawicznie, bo się męczy samym tym, że ma założoną dźwignię, a potem szybki charge(prawy analog na 1-2 sekundy) albo szybkie kręcenie. Gdy walczy dwóch BJJ, to już dojenie nie występuje i submission trzeba kończyć tradycyjnie - kręcenie po obiciu lub odpowiednio ładować submission. W odpowiednim momencie można zatrzymać kręcenie, nasza stamina się zatrzyma, a przeciwnika spadnie do zera, wtedy powtórka i koniec walki. Oczywiście jeśli mieliśmy odpowiedni zapas mocy, bo z połową energii/obitym ryjem/połową staminy niewiele można zdziałać.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

Evans

Czyli co? :D

Zaczynamy od wcisniecia gałki, czekamy jak spadnie kolesiowi energia i krecimy gala? im szybciej tym lepiej, tak? nie wyrwie sie?

Apock

Miszcz Stefan,

nie masz racji, znaczy testowalem tylko na Mirze i swoim cafie, ale trzymajac gałkę lewą (tą od chodzenia, nie wiem jak to u Ciebie na xboxie jest) na ps3 L3. Klikasz ją, tak jak klikasz drugą do zakładania subba, trzymasz i trzymasz, jak przeciwnkowi zostaje 10-20% staminy, robisz switch subb i kręcisz prawą gałką i poddajesz.

Ważne jest to, żeby założyć subb R3, puścić R3, trzymac L3, potem L1+R3, no i potem tradycyjnie kręcisz R3, ufff.. to jest już jasne mam nadzieje. :p

Evans

Gram na Xboxie : wciskamy prawy analog,puszczamy ,nastepnie wcikamy i trzymamy lewy analog,20% ,puszczamy lewy analog, dalej rb +wcisniety prawy analog i krecenie prawym analogiem?

a moze powinienem miec jescze do tego klawiature + mysz ? :D

sorki, setnie sie ubawilem

Apock

Jesli za trudne to nie bedzie subba dla ciebie! ;D

okey ale ze jestem dobry sprobuje to wyjasnic jeszcze raz tym razem przystepniej (dla ps3)

1. zakladamy subb(clik r3)
2. nic nie robimy
4. krecimy R3
5. tricky part, wyrwanie subba.
Ostatnio zmieniony przez Apock Sob 12 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Evans

Dzieki Apock- zaraz sobie wydrukuje :D

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Nie trzeba używać lewego analoga, jak nic nie będziesz robił, to stamina też będzie spadać przeciwnikowi, a tobie nie. Najpierw myślałem, że trzeba naparzać przyciskami, ale taki sam efekt jest na zwykłym bezczynnym czekaniu. Tym bardziej nie trzeba robić switcha, to ci odejmuje staminę. Na online owszem, można tym zdezorientować przeciwnika jeśli masz zapas staminy. Niemal wszystkie wygrane online mam przez submission, KO tylko randomy.

Tradycyjnie, tak jak w 2009, wolę bawić się na macie. Tylko coś wstawania nie mogę dobrze opanować, chyba że Mir nie wstaje jak jest na plecach.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

Evans

Wysłany: Sob 12 Cze, 2010   

Czy ktos juz znalazl campa ,w ktorym jest Flying armbar? a moze ktos znalazl ten ruch w zakladce Create-a-Fighter Mode ?

Odpowiedz do tematu