Chciałbym, żeby wszyscy, którzy grali w UFC i MMA wyrazili swoją opinię na temat sterowania. Które jest Waszym zdaniem lepsze i dlaczego.
Osobiście na razie grałem tylko w demo mma (jutro powinna przyjść paczka z grą) i skończyłem karierę w UFC 2010. No i mi jakoś nie leży to sterowanie, gdzie wyprowadzamy ciosy gałką. Nie wiem tylko jak to się spisze przy cięższej walce w parterze, tj. czy wygodniej nie będzie operowa w parterze przyciskami.
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011
Przyzwyczajaj się do gałki jeśli chcesz grać online, inaczej w parterze cie zniszczą. Przycisk zawsze będzie szybszy od gałki, a przyciskiem robi się przejścia na domyślnych ustawieniach. Porażka według mnie. Powinno być z góry ustalone w lobby jakie jest sterowanie w meczu, a tak jest loteryjka i turbo pady. A przynajmniej było, bo opchnąłem grę póki była w cenie i nie wiem czy to poprawili.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Mir,Velasquez,BJ,Spider,Maia
PSN ID: Szellerini_PL
Rekord w Lidze OMC: 1-5-0
Wysłany: Pon 14 Lut, 2011
mam pytanie
ostatnio próbuje grać sterowaniem klasycznym
wiem co i jak ale nie mam pojęcia jak "odbijać ciosy" ,łapać za noge lub za ręke w parterze..
prosze o pomoc
Kubba czyli grałeś zarówno klasycznym jak i tsc? Które lepiej się spisuje? Póki co grałem tylko w UFC ale gdy czytam jak ludzie narzekają na sterowanie gałką w FNR4 to wyprowadzanie ciosów gałką wyobrażam sobie jako coś nadzwyczaj trudnego
A ja ze sterowaniem mam ogromne problemy Gram na TSC i w special moves pisze jak wykonać np flying knee lub superman punch a ja za chiny nie potrafie tego zrobic Te przyciski trzeba przycisnać naraz czy w jakiejś kolejności? ;<
Druga sprawa karierę przeszedłem a online każdy mnie jedzie i to w śmieszny sposób. Gdy dostanę przewrócony to lezę aż do przerwania walki i nie potrafie nic zrobić. Jak oni to robią nawalają mnie gdy leżę a gdy nasiskam Y lub A , blokują przejście . Tak jak by robili obie te rzeczy naraz . To samo ze stójką , ktoś mnie nawala a gdy go próbuje obalić od razu blokuje obalenie. WTF? O co chodzi z tym "B"? To trzeba trzymać? Nawalać ? Jak dla mnie jest niemożliwe wyjście z parteru czy jakiekolwiek zmienienie pozycji.
poprostu uderz lewa gałke w kierunku przeciwnika a prawa wychyl jakbys chciał robic jaba i robi supermana (to samo przy latajacym kolanie tylko tam nalerzy trzymac spust// co do online to wszystko zalezy od staminy taktyka bron korpusa i wal w korpus (ale taka prawda)// DEF takedown robi sie przez wcisniecie w tempo O lub B blokował bo widział jak sie składasz do takedowna troche praktyki i tez bedziesz to miał jako odruch bezwarunkowy //
_________________ "I'm sorry sir, but I'm gonna break your leg" Bas Rutten
Ostatnio zmieniony przez JasonX Sob 19 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 29 Cze, 2011
Nie da się. Trzeba odskakiwać na boki, bo do tyłu nie zdążysz. A w parterze leżysz i czekasz na KO jak cie dopadnie stamina glitch.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Ale w parterze bronisz bebechy, trzymasz R2. A to prawda, strasznie ciężko uciec z parteru jak trafisz na kumatego gościa, ciągle blokuje i co wtedy? Żadnego przejścia nie zrobisz nic. tylko się bronisz. Jednak rewerslae w wykonaniu ufc są rewelacyjne
_________________ Your not drunk if you can lay on the floor without holdin on
Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
VenumBoy napisał/a:
Druga sprawa karierę przeszedłem a online każdy mnie jedzie i to w śmieszny sposób. Gdy dostanę przewrócony to lezę aż do przerwania walki i nie potrafie nic zrobić. Jak oni to robią nawalają mnie gdy leżę a gdy nasiskam Y lub A , blokują przejście . Tak jak by robili obie te rzeczy naraz . To samo ze stójką , ktoś mnie nawala a gdy go próbuje obalić od razu blokuje obalenie. WTF? O co chodzi z tym "B"? To trzeba trzymać? Nawalać ? Jak dla mnie jest niemożliwe wyjście z parteru czy jakiekolwiek zmienienie pozycji.
Jak bym miał deja vu...jest rada? czy kwestia ogrania??
Nie ma rady, oni blokują i atakują w tym samym czasie, do tego w parterze walnie cie taki trzy razy i jesteś wypompowany nawet przy bloku. To stamina glitch. Jeden stwierdził, że jest ze światowej czołówki a jaj estem noob bo nie umiem grać tak jak on. A jak mu napisałem, że on nie gra tylko czituje to mnie zablokował
Autentyczna akcja: typ mnie kopie, nogę ma na wysokości głowy, rzucam się do obalenia, a tu sprawl. Czym? Albo leje mnie w parterze, ręce w górze, a przejście skontrowane i stamina 0.
Nie pomaga CAF z parterem i zdrowiem na full, 2-3 strzały i staminy nie ma, a każde przejście i obalenie zablokowane. Jak grać to tylko ze swoimi, jankeskie mordy niech grają jednym padem na dwóch
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum