Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 Spamerzy
Pograłem trochę z wyższymi levelami. Tak powyżej 80lv każdy spamuje jak tylko może, i czym się tylko da.
Najcześciej spotykane spamy:
- prawy/lewy prosty a'la Brock - jest na tyle szybki, że jak wejdzie pierwszy na czysto, to jest po walce, następne wchodzą zanim zawodnik podniesie ręce do bloku. Obrona: nie dać się trafić, później jak najszybciej typa na glebę
- full guard/half guard - nawalanie w korpus, nie można tego złapać counterem, jedyna obrona to słaby blok albo przejście ze sporym ryzykiem rewersa
- klincz i spining backfist - gwarant, któraś z kolei może zrobić krzywdę. Mi osobiście nic się nie stało, ale skutecznie tym punktują. Obrona: górny blok i prawy analog do tyłu, potem takedown lub normalna walka
- rewersy zamiast przejść - ludziki sobie leżą i tłuką aż sędzia postawi walkę, nikt nie robi przejść tylko czai się na rewersa. Obrona: tłuc ile się da, czekać na postawienie walki, przewrócić i tłuc dalej:) Nic innego z nimi nie zrobić nie można, chyba że są słabi w stójce to wiadomo.
- mount brawl - przesrana sprawa, jak koleś zacznie, to skończy. Jedyny ratunek to gong. Nie mam pomysłu jak taką młóckę zrobić ani jak się obronić
- łokcie z side control/sallavery - wiadomo, im mniej tym lepiej, kilka celnych może zakończyć walkę. Łatwo wstać, ale może nie starczyć czasu
- takedown - Machida, Big Nog, Rysiek i inni (nie dotyczy już PS3)
- omoplata - nie dotyczy już PS3
- tajski klincz - nawalanie na pałe, aż do wydojenia staminy, trochę bezcelowe, ale ludzie to lubią. Obrona: mi pomaga przejście z defensywy do ofensywy i pull guard. Później na ogół sami wstają bo boją się submission
Inny rodzaj spamu to"save edit CAF", typowy dla ludzików z baaardzo wysokim współczynnikiem wygranych. Można im gówno zrobić, najlepiej unikać. Wykorzystują autoblok i nawalają na pałe, dzięki kosmicznym ground grapple deffense nikt i nic ich nie zrzuci nawet jak nic nie robią. Pierwsza próba submission zawsze kończy się sukcesem, nawet na starcie lub po ich solidnym obiciu.
Jakby ktoś jeszcze coś masowego zauważył, niech pisze w tym temacie.
Strategie obrony również mile widziane.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
mi się spamowanie kojarzy z noobami, których gra jest powtarzalna i przewidywalna, a jeśli tak jest, to trochę nie ma o czym mówić. to co wymieniłeś to poprostu elementy rozgrywki, wystarczy nie dać się złapać.
(no ok, może pomijając bezwzględne wykorzystywanie glitchy/bugów, ale od czego są patche).
inna sprawa, że praktycznie nie gram w ranked match bo mało kiedy ktoś się zgadza na random, a wtedy imo rozgrywka jest najciekawsza.
w parterze oprócz gnp i wyczekiwania okazji do reversala jest jeszcze jedna technika, o której nie wspomniałeś, mianowicie spowolniony transition. nie robisz kółka R-stickiem natychmiast jednym ruchem tylko "zamrażasz" obrót na chwilę (1,2,3 sekundy, w zależności od sytuacji oczywiście). taki transition jest znacznie trudniejszy do skontrowania, bez względu na pozycję, w której się znajdujesz.
Ja sam nie używam przejść na ziemi i gram tylko reversalami, chyba, że przeciwnik sie nie kwapi to wtedy sam się spindram po ludku.
mtod, te spowolnione przejscie to mozna o kant dupu wsadzic, w 09 to bylo dobre skuteczne i jedyne, w 2010 reversale są zrobione dla wszystkich, zeby kazdy umial, nawet slepy, jak wyczujesz moment to i tak zrobisz, to dziala jedynie skutecznie przy probie obalen z klinczu, wtedy faktycznie idzie powalic do side kontrol.
Miszcz Stefan;
ad1 nie blokuj takich ciosow, tylko staraj sie wejsc w nogi, zawsze konczy sie to na 2 sposoby, albo ty wyladujesz na ziemi albo on, ale przerywac ten ciąg.
Jedyne co faktycznie jest gigantycznym problemem jak grasz przeciw dobremu graczowi to side control, ogien zniszczenie smierc i pozoga;D
Apock, nie wiem, czy o kant dupy, grałem wczoraj z PolandMuscle i zbiłem go okrutnie m.in. dzięki spowolnionym przejściom. tak czy inaczej prawda, bycie w side control def jest chyba równie przejebane co full mount def.
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
Level: 75
Wysłany: Pią 25 Cze, 2010
Na spowolnione przejścia trzeba mieć nowego pada, ja mam analogi tak starte, że palce się po nich ślizgają. A algorytm liczący ćwiartki jest przesadnie czuły, trzeba kręcić jak w zegarku.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
no cóż, pewnie się powtórzę...ale dla mnie masakrą jest uciekanie od submission i w przypadku gdy dopadnie mnie taki powyżej 80 lvl to jest to kwestia chwili i już odklepuję:/ nawet gdy mam zawodnika z wysokim sub def to i tak robią mnie jak chcą i sam już nie wiem co lepsze? kręcenie R stick'iem w kierunku wskazówek zegara nie pomaga / napingalanie stickiem lewo prawo (o mało go nie urwę) też nie, a już nawet nie wspominam o naciskaniu kwadrata, kółka czy czego tam.... no brak słów tymbardziej, że w stójce idzie mi nawet sprawnie...
kolego zapomnij o jakimkolwiek naciskaniu kwadratu albo innego guzika, albo tych fanaberiach z machaniem analogiem w prawo i w lewo skup sie jedynie na kreceniu prawym analogiem tylko nie dopuśc do tego abys nie miał staminy ( gdy jest cała na żółto, a przeciwnik ma ponad 50% wiecej, żaden sposób nie pomoże i działa to w dwie strony ).
bronisz sie tak samo jak wykańczasz KRĘCĄC PRAWYM ANALOGIEM obojetne w którą strone i jednakowo jak trzeba wyczuć moment żeby wykończyć suba tak i trzeba wyczuć moment by przeciwnik nie miał łatwej roboty-kontroluj stamine
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010
no pograłem troche dzisiaj wreszcie w UFC i spotkała mnie dziwna sytuacja, czekam na zawodnika w lobby, podłacza sie koles, nie byle kto bo niejaki EVA_star ktory jest na 3 miejscu w rankingu na PS3, wszystko bylo by fajnie gdyby nie fakt ze zostajesz przez niego zrobiony w balona wczesniej niz jestes w stanie sie kapnąć, bo przed walką. I powiem tyle ze cały ten jego super rekord i wysokie miejsce w rankingu jest okupione jednym prostym oszustwem wizualnym, jak myslicie co miałem na mysli? nie grajcie z tym typem bo to oszust i gówno potrafi, 3 reversy mu zrobilem no ale i tak byłem bezsilny dzieki tajemniczemu mykowi
Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010
Jaki myk ? Nie mam pomysłu...a propo miejsca w rankingu znalazłem ciekawą wypowiedź :
IS THE TOP 100 LEADERBOARD REALLY THAT IMPORTANT.?
OK YOU MAKE IT..... THEN WHAT YOU WANT, A COOKIE????
PS. Gra super caf'em a pokazuje,że to nie jest CAF sprzed patcha? No nie mam pomysłu bo jeśli to to ,to teraz bedzie po tym patchu widac jego statsy jak bedziesz z nim grac lub po prostu bierz ONLY UFC
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Wysłany: Pią 01 Paź, 2010
tak ci koles odpisał? nie dosc ze załosny płakuś to jeszcze pisac po angielsku nie umie ufc only nie gram bo wtedy bardzo mało graczy wyszukuje, wiem o tym ze cafy zrobione sprzed patcha sa ukazywane na czerwono, nie w tym rzecz, jak dobrze wiecie cafy w lobby nie maja podgladu, jest tylko cień, koles zrobil sobie caf'a i podpisał go "RANDOM", no i w taki o to sposob przy woborze fightera nie masz mozliwosci sie kapnac ze koles wlasnie wybrał sobie cafa zamiast opcji "losuj", dopiero podczas zapowiedzi walki robisz wielkie oczy i uswiadamiasz sobie ze zostales zrobiony w ch*ja, a on spokojnie konczy cie jak chce, sub'a mial chyba na 100 bo kreciłem jak pojebany a zoom zblizal sie momentalnie i koniec walki.
Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
Wysłany: Pią 01 Paź, 2010
CAF'a z czerwonym napisem można zmienic tak żeby miał normalny napis
Ale co to za gra wymaksowanym zawodnikiem?
A propo tego cytatu co wcześniej napisałem to również podzilam takie zdanie i co z tego że jestes w pierwszej 100? żeby za to obciągali to też bym próbował każdym możliwym sposobem tam byc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum