Forum UFC 3 Forum Pride Mode Forum UFC Undisputed 2009 Forum UFC Undisputed 2010 Forum EA MMA Forum Fight Night Champion
Liga OMC Logo

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Potrzebne osoby do tworzenia poradnika
Autor Wiadomość
Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010   Potrzebne osoby do tworzenia poradnika

Jak w temacie, poszukuję osób, które konstruktywnie grają w EA MMA. Nie po to, żeby grać i narzekać, a po to żeby zrozumieć grę, mechanizmy rozgrywki, wyłapać smaczki, mniejsze i większe błędy oraz pomóc w tworzeniu ogólnego poradnika. Platforma dowolna, nie sądzę żeby gry się czymś szczególnym różniły.
Osoba poważnie zainteresowana wstąpi do grupy MMA Team - moderatorów tego działu.
Jak mniej więcej powinno to wyglądać można zobaczyć w tematach o karierze i stylach walki. Dział jest praktycznie pusty, a graczy niewielu. Podejrzewam jednak, że zmieni się to gdy gra nieco stanieje.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

Med89

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

Czyli poradnik nie powstał. Jest możliwość że się ukarze ? Chociażby odnośnie kariery.

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

A kto go zrobi? Tutaj prawie każdy mówi ohhh, ahhhh, ale zajebista gra, a po tygodniu już grają w pokemony.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

Med89

Haha :D Być może ale do UFC 10 też nie znalazłem poradnika , tylko jakieś strzepy informacji w działach typu "kariera". A może przydał by się :P

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Jeśli dla ciebie kariera przemielona na wszystkie sposoby to strzępki informacji, to faktycznie, nie ma poradnika. Podobnie jak nie ma poradnika do submission, bo 20 stron to też strzępki. Takie wywody publikuj w trollowni :???: Brakuje streszczenia, ale Nitro streścił wszystko w kilku zdaniach i dla przeciętnego gracza to wystarczy. Jednak co by nie napisać, niektórym i tak nie będzie działać i założą 10 dodatkowych tematów, które nazwą"pytanie", a potem będą pretensje, że wyszukiwarka nic nie znajduje. Poza tym, kariera w UFC 10 nie wymaga żadnych poradników, jest pełna dowolność działań i zawsze wyjdzie max+ bez patcha lub 80% z patchem. A jeśli dla kogoś sprawia to problemy, powinien zmienić grę na Mario albo Crasha. Tam wystarczy skakać :grin:

Med89

Tak , tak właśnie uważam. I co innego opisanie kariery w 1 temacie a co innego w 20 działach w których 80% informacji jest nieistotnych bo właśnie połowa ludzi pyta o bzdety typu jak zrobić dzwignie. I nie widzę powodu żeby pisać że nie ma ZWARTEGO poradnika zawierającego konkrety w "trollowni", a tam odsyłasz każdego kto nie zgadza się z twoim zdaniem. Po przeczytaniu masy tematów odnośnie kariery dowiedziałem się że są punkty stałe , jaki % nie powinno przekroczyć zmęczenie i pare innych przydatnych rzeczy a cała reszta to nieistotne rzeczy.

A ty chyba jesteś bardzo nieszczęśliwym człowiekiem jesli połowa twoich odpowiedzi to sarkazmy i wyzywanie ludzi od trolli , czy sugerowanie że powinni grać w mario etc. Życzę ci żebyś był szczęśliwszym człowiekiem:)

Jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak nieprzyjaznym forum

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Całe to forum jest z założenia poradnikiem, od dyskusji są dwa działy: ogólnie o... i trollownia do pisania co się komu podoba.

Nikt cię nie zmusza do przebywania na tym forum, wszystko o co pytasz jest dostępne w toturialu gry, w instrukcji obsługi i mailach od trenera w grze. Zarówno UFC jak i MMA. Skończ offtop.

Turael

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011   

Dante, gdybyś chciał to mógłbym pomóc w pisaniu takiego poradnika :)

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Musiałbyś go pisać sam lub kogoś jeszcze znaleźć, ja już dawno nie mam MMA.

Turael

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Ok, odechciało mi się ;p Obecnie mam szkołę i ciężko znaleźć czas na granie a co dopiero na pisanie poradników.

lcoolmarko85 
Undisputed Team

Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Sob 25 Cze, 2011   

Turael napisał/a:
Ok, odechciało mi się ;p Obecnie mam szkołę i ciężko znaleźć czas na granie a co dopiero na pisanie poradników.

A może teraz się skusisz i napiszesz jakiś poradnik? W końcu szkoła już za nami i może da radę kilka zdań złożyć :razz: ?

Sam nabyłem tą gierkę wraz z kolegą i jeszcze kilka osób dojdzie;p Także na pewno temat będzie się cieszył powodzeniem;p

KLIMO
Undisputed Team
Uzalezniony od kleju

Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC:
11-1-0
Wysłany: Nie 26 Cze, 2011   

Również jestem za :P napisz parę zdań na co uwazac, czego unikac :P PROSIMY :mrgreen:

lcoolmarko85 
Undisputed Team

Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Nie 26 Cze, 2011   

Na początek dobrze używać sterowania classic. Jest łatwiejsze do opanowania i w stójce jak i w parterze :razz: Unikać to trzeba ciebie KLIMO :lol: a tak na poważnie koleżko będzie sporo zabawy.

Turael

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Sob 02 Lip, 2011   

Ok, ok. Już dawno tutaj nie zaglądałem, więc mogę co nieco napisać. :D
Więc:
a)ground game
Pierwszą podstawową zasadą online w tej grze jest nie szarpanie się w parterze. Tą pradawną wiedzę przekazał mi już na początku Vito (Hurricane) xD W EA MMA różnica pomiędzy pozycją defensywną a ofensywną w parterze nie jest aż tak ważna, z obu tych pozycji ciosy mają podobną siłę. Dlatego nawet będąc na dole nie trzeba panikować tylko regularnie zadawać ciosy (w między czasie wypadałoby też parować:). Najgorzej jest dostać na początku combo, które zje większość staminy, po takim czymś łatwo jest obchodzić pozycje, jednak nie tylko niska stamina potrzebna jest do przejść, czasami wystarczy tylko krótkie combo i pstryknięcie gałką. Chodzi o zamaskowanie przejścia wibracjami :P Trzeba również pamiętać o ochronie głowy, początkujący często zapominają, że od ostatniego update'u można zafundować KO z pólgardy, gardy, pozycji bocznej i sprawlu. Na bardziej doświadczonych graczy niestety rzadko to działa. Walcząc z co najmniej brązowym pasem nie opłaca się raczej schodzić do parteru... Chyba, że uważasz się za lepszego w tej płaszczyźnie i wierzysz w swój biały/niebieski/zielony pas ;p
b)clinch
Jest najmniej skomplikowanym elementem w tej grze, mając dobre wyczucie można obić nawet tych bardziej doświadczonych fighterów. Nie można również zapominać o zasadzie spokoju ;D Jeśli już zostałeś złapany to przede wszystkim paruj na okrągło (w przypadku kolan nie ma znaczenia czy naciśnie się R2+kwadrat czy R2+trójkąt) i uderzaj pięściami (kwadrat/trójkąt-nigdy kolanami!), po paru czystych ciosach można próbować uciekać (L3).
O stójce chyba nie ma sensu pisać, bo każdy walczy tam jak chce i prawie każdy ma jakieś szanse =/ Też poznacie ten ból znokautowania przez jakiegoś leszcza.

Napisałbym coś jeszcze, ale nie chce mi się :D Jeśli ktoś chce prywatne korki to możecie pisać na gg: 11777340. ;)

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Sob 02 Lip, 2011   

Turael napisał/a:
a)ground game
W EA MMA różnica pomiędzy pozycją defensywną a ofensywną w parterze nie jest aż tak ważna, z obu tych pozycji ciosy mają podobną siłę.

Say what?!
Turael napisał/a:

Dlatego nawet będąc na dole nie trzeba panikować tylko regularnie zadawać ciosy (w między czasie wypadałoby też parować:).

SAY WHAT?!
Turael napisał/a:

Najgorzej jest dostać na początku combo, które zje większość staminy, po takim czymś łatwo jest obchodzić pozycje(...)

A to te kombo się kończy? Tłuką do końca walki, a jak już stamina spadnie poniżej połowy to jest po walce, temu na górze się odnowi, a ten na dole będzie leżał i czekał, żeby nie zgarnąć DNF. Z dołu trafisz raz, a w tym czasie dostaniesz cztery kolana i stamina leci do zera. Może zdradzisz sekret stamina glitch? Możesz użyć taga hide, wtedy tylko moderatorzy zobaczą i nikomu nie powiedzą :wink:

Odpowiedz do tematu