Forum UFC 3 Forum Pride Mode Forum UFC Undisputed 2009 Forum UFC Undisputed 2010 Forum EA MMA Forum Fight Night Champion
Liga OMC Logo

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
obrona przed dzwignią
Autor Wiadomość
owcakt

Wysłany: Wto 01 Cze, 2010   obrona przed dzwignią

mam następujący problem, moj CAF w ogóle nie jest w stanie obronić się przed jakąkolwiek dzwignią, głownie kiedy zakłada ją Rua... mam submission defence na 70 i gdy dzwignia już jest założona kręce R3 jak tylko się da do okoła ale to nic nie daje, 2 sec i juz po walce ;/ i pytam gdzie może leżeć problem ? czy mozna krecic R3 nie dokładnie, a może robie to za wolno, czy w jakims campie jest możliwość wyuczenia sie wyzszego lvl obrony przed dzwigniami ? czy odpowiada za to tylko submission defence ? rozumiem że jest jeszcze problem zmęczenia ale dzwignie wchodzą również jak pasek staminy jest cały zielony :/

z góry dzięki za odpowiedzi.

szyymko

Wysłany: Wto 01 Cze, 2010   

na obrone przed dzwigniami/duszeniami składa sie= pasek staminy + sub. defens + dokładne kręcenie prawyma analogiem w stronę ruchu wskazówek zegara (przynajmniej mi to wychodzi)

jesli chodzi o mozliwości nauczenia sie nowych ruchów to jest juz założony do tego temat i tam mozesz poszukać czy jest coś takeigo jak sub. def

z mojej wiedzy wynika ze nie można tego doskonalic

Hurricane
VIP
KOmandor

Zawodnik: Miguel Torres
PSN ID: TheHurricane84
Level: 101

Ale jest tak że czasami mam prawie tyle samo staminy co przeciwnik a przegrywam przez sub i tego jeszcze nie rozumiem, a dokładnie zostałem pokonany dwukrotnie F.Mira raz pod koniec pierwszej rundy Mir był poobijany i miał wyraźnie mniej siły, a pokonanie mnie nie sprawiło mu problemu, a raz na samym początku też Mir nie ma mowy o moim jakims błedzie bo to były walki o pas i byłem czujny, ale nic z tego tak jakbym nie miał na to wpływu.
Może jest jakaś technika wykonywania submissions lub cos na zasadzie "signature moves" (Mir to spec od BJJ i submission), nie wiem czy zauważyliście że przy wykonywaniu suba gdy krecisz gałką stamina ucieka prawie po równo, a zwróccie uwage gdy zainicjujesz submission ponaciskaj np. kwadrat, a zobaczysz że twoja stamina stoi, a przeciwnika opada, może to ma jakiś wpływ.Jakaś nieznana nam technika

Szczerze troche wątpie i nadal nie rozumiem.

szyymko

Ok.
Jednak zwróć uwagę na to że F. Mir jest kapitalny jeśli chodzi o bjj. Dla niego więc problem założenia dzwigni nie istnieje.

Nie wiem czy pamiętacie jego wygraną walkę z Lesnarem... No właśnie o to mi chodzi.

Ja samo do końca nie rozgryzłem dzialania sub. w tej części. Ale jak coś bede wiedział to sie podziele. ;)

szyymko

http://www.youtube.com/watch?v=3oMuAcD5EwI

A propo walki Lesnar vs. Mir

Verden 

Zawodnik: Cain Velasquez & Shogun Rua
PSN ID: nedreV
GamerTag: -

Mozna krecic w obie strony. Ztymze przy switch`u trzeba zmienic kierunek krecenia. W sumie to nie wiem jak to jest przeciwko CPU, bo nie gram w ogole offline,ale po necie krecenie sie sprawdza i dziala b.poprawnie.

bartholio

Zawodnik: Frank Mir
Level: 61
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010   

a ja jeszcze dopytam jako prawie całkowity żółtodziób... tylko kręcenie R3 czy do tego jeszcze wciśnięty jakiś L1/L2/R1/R2 ?

a no i skąd to kręcenie? w tutorialu było bodajże używanie kwadrata lub trójkąta...

AroMP4_PL 
Undisputed Team

Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Sob 05 Cze, 2010   

bartholio napisał/a:
a ja jeszcze dopytam jako prawie całkowity żółtodziób... tylko kręcenie R3 czy do tego jeszcze wciśnięty jakiś L1/L2/R1/R2 ?

a no i skąd to kręcenie? w tutorialu było bodajże używanie kwadrata lub trójkąta...

skad? z gry 8) przejrzyj tutorial odnosnie submission i sam zobaczysz ze w 2010 do sub'a uzywa sie juz głownie tylko prawej gałki, guziki chyba tez ale to opcja bardziej z 2009.

Uploaded with ImageShack.us

Apock

Nie uzywa sie guzikow juz do subba, zeby nie uzywano turbo padow.

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

A jak zawodnik jest kompletnie zniszczony, to nic nie trzeba robić. Wystarczy założyć dźwignie i sam odklepie po 1-3sekundach.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

bartholio

czyli generalnie leżąc na deskach trzeba się pilnować, coby nie spadła energia bo wtedy lipa?

a co z tymi L1/L2? wciśnięte podczas kręcenia R3 czy nie? no bo generalnie podczas wszystkich przejść i innych sztuczek piszą, żeby wciskać L1

Apock

L1 jest do switch subb

Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

I do specjalnych submission, typu armbar z full mounta albo flying armbar.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

bartholio

Wysłany: Nie 18 Lip, 2010   

drążąc temat... teraz przyglądam się cały czas "staminie" i rzeczywiście już tak często mnie nie łoją, a jak już to delikatnie kręcąc wychodzę częściej z suba :) jednakże... w przypadku gdy dosiadam typa na full mouncie to mam problem, bo jak on mnie przytrzymuje to nie bardzo wiem, jak się wyswobodzić... w sensie, że gdy dalej kręcę "R" to mój zawodnik robi kolejne przejście zamiast uwolnić ręce i skończyć typa... pomóżta dobrzy ludzie :)

KLIMO
Undisputed Team
Uzalezniony od kleju

Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC:
11-1-0
Wysłany: Nie 18 Lip, 2010   

bartholio napisał/a:
drążąc temat... teraz przyglądam się cały czas "staminie" i rzeczywiście już tak często mnie nie łoją, a jak już to delikatnie kręcąc wychodzę częściej z suba :) jednakże... w przypadku gdy dosiadam typa na full mouncie to mam problem, bo jak on mnie przytrzymuje to nie bardzo wiem, jak się wyswobodzić... w sensie, że gdy dalej kręcę "R" to mój zawodnik robi kolejne przejście zamiast uwolnić ręce i skończyć typa... pomóżta dobrzy ludzie :)

prawa gała do góry/dołu ( nie pod skos! ) i krecisz 1/4 :) takie cwiartki :) jak do góry/dołu gałke dasz to tak polozy rece na klacie przeciwnika i jak dokrecisz cwiartke to bedzie wyrywal sie ;)

Odpowiedz do tematu