Forum UFC 3 Forum Pride Mode Forum UFC Undisputed 2009 Forum UFC Undisputed 2010 Forum EA MMA Forum Fight Night Champion
Liga OMC Logo

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
OBALENIA
Autor Wiadomość
wojewoodzki

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010   

Kontrobalenie... debilna nazwa i widzę, że twoja wersja 'kontrobalenia' i wersja Dantego się rożni HIHI

KLIMO
Undisputed Team
Uzalezniony od kleju

Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
GamerTag: -
Level: 130
Rekord w Lidze OMC:
11-1-0
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010   

Miszcz Stefan napisał/a:
To może być tak, że zamiast do przodu, dajesz analog w któryś skos - signature takedown, tak samo było w 2009 np. z Ortizem.

Druga teoria jest taka, że to kontrobalenie i zarazem signature, ale wykonywane normalnie. Widziałem cztery wersje zwykłego double leg takedown:
1. Zwykłe z przepychanką - do open guard
2. Zwykłe z przepychanką - do half guard
3. Kontobalenie bez przepychanki - do open guard
4. Kontrobalenie bez przepychanki - do half guard

Trzecia teoria jest taka, że zależy to od tego, jak akurat jest ustawiony przeciwnik(stance lub postawa chwilowa, tak jak np. przy back clinch) lub jak ustawiony jest Rysiek, bo ma dwie postawy z tego co pamiętam.

Ostatnia teoria jest taka, że to obalenie z kroku, ale to najmniej prawdopodobne, często takie robię, ale bardzo rzadko gram panem Rysiem.
Popróbuj, pomiksuj wszystkie powyższe kombinacje, któraś opcja zadziała, bo innych już nie ma 8)

Doszedłem do takiego wniosku,że Rysiu (i też GSP) robi obalenie od razu do side control gdy klient nie ma prawie staminy i jest już trochę obity :D

KLIMO
Undisputed Team
Uzalezniony od kleju

Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC:
11-1-0
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011   

Może już ktoś załapał od czego zalezy, ze podczas normalnego takedownu przechodzimy od razu do side control ?

(takie coś potrafią np Ryszard, Ortiz, Bisping itp)

AroMP4_PL 
Undisputed Team

Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011   

juz pisalem o tym kiedys zdaje sie, takie cos jest wykonywalne jesli masz znaczna przewage podczas krecenia gałka w stosunku do przeciwnika, dla przykladu, wczoraj to zrobilem grajac Ricardo Almeidą.

Uploaded with ImageShack.us

S4szk0

Zawodnik: Antonio Nogueira
PSN ID: -
Wysłany: Czw 26 Sty, 2012   

Witam ! Jestem nowym użytkownikiem forum z góry wszystkich pozdrawiam :) i mam pytanie otóż podoba mi się strasznie obalenie Antonio Minotauro Nogueiry który podstawia nogę w UFC Undisputed 2010 i chciałbym nauczyć tego mojego CAFa z kariery no i nie mogę tego nigdzie znaleźć jak to się nazywa i w jakim CAMPIE się to znajduję ??? :) Z góry dziękuje :)

JasonX 

Zawodnik: Chuck i Wand
PSN ID: JasonX44
Level: 69

Grasz na piracie zgadłem ?? no i konsoli nie masz podpietej do internetu;) // tego td nie ma w zadnym Campie

S4szk0

Nie gram na piracie . Ale też konsoli nie mam podpiętej do neta ;]

AroMP4_PL 
Undisputed Team

Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0

Taki takedown posiadają tylko niektorzy zawodnicy UFC, CAF'em takiego nie zrobisz.

Uploaded with ImageShack.us

lcoolmarko85 
Undisputed Team

Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Pią 27 Sty, 2012   

Tamto obalenie przed patchem BigNoga to zajebiste! Gości przewracał nawet z maksymalną obroną przed takedownem! Ale pacz zniszczył wszystko :razz: :razz: :razz:

S4szk0

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012   

No jest bardzo fajne :) ale dziwne że nie można nauczyć swojego CAFa tego skoro jest to w grze . Tak samo jak robiłem LIL Noga to nie ma w nazwiskach Nogueira niestety :( a mam pytanko tylko już trochę z innej beczki a nie chce zakładać dla takiego głupstwa nowego tematu czy da rade jakoś zrobić żeby zawodnikowi po przejściu kariery zapisał się jego bilans bo irytuje mnie to że gram z ziomkami i oglądamy sobie przedstawienie zawodników i np. mój Fyodor albo Meyhem mają bilans 0-0 a taki Mir ma 15-3 czy jakoś tak :) z góry dziękuje za odpowiedź :)

Odpowiedz do tematu