1. Niby można blokować przejścia trzymając prawą gałkę w lewo, albo prawo (w klinczu, na parterze, pod siatką), niby postać tak przytrzymuje przeciwnika ale jak np. za drugim czy trzecim razem przeciwnik już robi przejście to mu wychodzi, czyli ten blok coś daje czy nie? Tak samo dzieję się w klinczu jak przeciwnik chce zrobić obalenie, za drugim/trzecim razem zawsze mu się uda nawet jak trzymam blok.
2. Jak przeciwnik chce ze stójki zrobić takedowna (L2+prawa gałka w lewo/prawo) to jak się przed tym bronić, jak na czas nie zareagujemy dając prawą gałke w dół (o ile dobrze pamiętam). Niby trzeba kręcić gałką, ale jak to robie (nawet od razu) to i tak w 80% się z tego nie wybraniam, a na bank kręce gałką dobrze.
3. Raz koleś grał Cainem Valesquezem i w parterze zamiast do full mount wszedł w coś innego, wygladało to tak że walil mi młotki tak jakby w polik - kozacka pozycja. to sie robi jakos z L1 w ktoryms momencie i zawodnik musi to umiec?
4. Jak konkretnie gracie w parterze na ONLINE. ja mam z tym zawsze problem nawet jak mam zawodnika z duza przewaga w grapplingu. jak koles robi caly czas cwiertki czy to drugie (Tak zeby mnie zwalić jak jest na dole) to za drugim/trzecim razem mnie zwala z siebie, rzadko mi wychodzi tak ze przechodze do lepszych pozycji. co wy dokladnie robicie? gdzies czytalem tutaj o SPOWOLNIONYCH PRZEJSCIACH, ale nic z tego nie zczailem. jak chce zrobic przejscie to krece od godziny 12 do 3 na przyklad albo od godizny 8 do 12 zalezy jak chce pojsc i robie to momentalnie (w sensie szybciutko zakrecam gałką) jak sie robi te spowolnione przejscia? wolniejszy ruch robie po prostu czy jak?
5. Co do dzwigni. jedyne jakie mi sie udaja sa przez charging, ale jak mam mniej wiecej po równo albo z nieiwelka przewaga staminy i jak chce zalozyc dziwgnie (jak kolo jest troche oklepany) to rozumiem ze nie robie charging tylko krece galka - tylko prawie nigdy w ten sposob mi nie wyszla dziwgnia. ktos mnie oswieci?
6. Wiem ze jak przeciwnik robi takedown ze stojki to mozna sie tak obronic ze przez chwile ma sie glowe przeciwnika na haka albo kolanko i od razu pada na glebe. jak to sie robi?
7. jakies zlote mysli na online? ciezko mi rozgryzc to na prawde mam 10-20-0. i czy tez macie czasami lagi w grze ze ciezko walczyc w stojce bo jest bolace opoznienie?
Nazwe tematu to doyebałes pan Stefan nie bedzie z tego zadowolony poza tym wiekszosc pytan chyba juz było na forum
1.tak działa auboblock do 3 zblokowan ,w UFC 09 nie było aubobloku i mogłes blokowac ile ci sie udawało
2.obrona przed takedownem to wychylenie gałki w tył a gdy juz robimy bądz bronimy takedownem to krecimy gałką
3. z tylniej bocznej sama gałka macham z godziny 17 na 12 //sprawdz w move list
4.tak, wolno robisz ćwiartkę gałka
5.Klep korpus i dokładnie kręc okręgi gałką i tyle ( sprawdz w move list jaki level suba ma dany zawodnik,np. big nog ma bardzo dobra anakonde,Krzysiu Kimure itp.)
6.trzymasz gałkę w tył
7 tak online jest w UFC zjebane, najpierw sie naucz grac z kompem i dopiero idz online bo jak nie wiesz jak zblokowac takedowna ani jak zrobic flicki to nie masz po co sie tam pchac jestes tylko miesem do klepania.
_________________ "I'm sorry sir, but I'm gonna break your leg" Bas Rutten
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
GamerTag: -
Level: 41
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Wto 27 Wrz, 2011
Musisz koniecznie nauczyć się rewersów dobrze wtedy w parterze będziesz się czół jak ryba wodzie i tak samo jak ktoś będzie chciał ci slama zrobić. Na forum jest kilku kolesi, że za cholerę nie zrobisz na nich slama bo wylądują ci na klacie.
Dżej dobrze Ci powiedział byś najpierw nauczył się dobrze grać z CPU konsoli. By nie dawać się obalać po prostu trzeba sobie pykać R2 w tył i jak gość zrobi Ci takedown to on będzie leżał a nie ty
Tak samo jak ktoś chce ci zrobić slama to od razu jak złapie cię w body klincz to trzymaj blok (prawy analog wychylony w przeciwną stronę od przeciwnika)
Jak grasz przeciwko takim zawodnikom jak BigNog, Mir to zawsze dobrze jest obić bebechy, wtedy będzie ciężej wykręcić Tylko nie daj się złapać na flying ambar
Spowolnione przejścia są dobre i ciężko je wyłapać, ludziki zawsze jak widzą, że robisz przejście to oni rewers i wychodzi im. Dobrze jest trochę oszukiwać z przejściami, czyli np. prawym analogiem rbisz wychylenie w lewy róg i wygląda to tak jakbyś robił przejście, gość pewnie będzie robił flicki, ale mu nie wyjdą, a ty później zrobisz przejście.
Bądź można bardzo szybko robić przejścia i też je ciężko jest wyłapać Ogólnie musisz miskować wyżej wymienione rzeczy to szybciutko dajmy na to uciekał z pełnego dosiadu.
_________________ Your not drunk if you can lay on the floor without holdin on
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
Level: 75
Napisz do użytkownika KLIMO, on jest nieoficjalnie najlepszy w Polsce i jak będziesz go regularnie molestował to on napisze, serio
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Po prostu wpłać mu na konto parę EURO bo on tani nie jest, ale łasy na kasę. To wtedy i każdy ci pomoże. Aro jest dobrym nauczycielem i ma cierpliwość do nowy kadetów Wyślij mu zapro na pewno cię przyjmie
Takim poradnikiem jest właśnie to forum Wszystko jest tam zawarte. UFC2010 zostało rozebrane na czynniki pierwsze. Masz wszystkie tematy. Tylko teraz praktyka i nic więcej.
Najpierw graj z CPU konsoli, dojdziesz do wprawy to pójdź na player match i tam zobacz jak ludzie różnie grają. Później na Rank.
_________________ Your not drunk if you can lay on the floor without holdin on
Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
Jesli masz tyle samo staminy co rywal (lub mniej) to jesli uda mu sie zaczac takedown (blokujesz probe takedownu trzymaniem prawego analoga, chodzi jak laleczka z lapami na dole) to na 99 % jakbys nie krecil to i tak wejdzie mu ten takedown
Grajac na jednej konsoli mozna sie obronic nawet jak zacznie, ale przez neta nie ma bata
PS. Nie gralem z 4-5 miechow ;d nie pamietam zbytnio sterowania teorie znam, gorzej z praktyka ;d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum