Witam, mimo ze gralem troche w UFC 2009, to mozna powiedziec, ze swoja przygode z seria zaczynam od dema UFC3. Zamierzam rowniez kupic pelna wersje po premierze. Jednak gra wydaje mi sie poki co dosc skomplikowana, zwlaszcza jak czytam komentarze innych na temat technik i strategii. Zakladam wiec ten temat aby wraz z innymi uczyc sie w nim od podstaw. Kilka punktow na poczatek:
1) O co chodzi z tym nowym systemem robienia submission? Trzeba jakos okrazyc tego wezyka przeciwnika, czy gonic za nim i trzymac sie jak najblizej jego?
2) Czesto ktos pisze o rewersalach. Rozumiem ze jest to jakis sposob skontrowania przejscia przeciwnika i wykonuje sie go strzepnieciem prawej galki w prawo lub lewo w momencie kiedy przeciwnik robi przejscie w parterze?
3) Blokowanie przejsc w parterze uzyskuje sie poprzez trzymanie prawej galki w prawo lub lewo?
4) Gdzies czytalem ze mozna robic uniki glowa. Jak?
5) Co to sa slamy i jak sie je robi?
6) Czy jesli stosuje amatorskie sterowanie to jestem w jakis sposob ograniczony? Jesli nie to po co stosowac trudniejsze pro sterowanie? Sa jakies plusy?
1.Jeżeli chodzi o dzwignie to musisz trzymac sie cały czas swoim paskiem na pasku przeciwnika a w obronie musisz uciekać.2.Tak sie robi ale narazie ich nie rób ogarnij podstawy 3.tak trzymasz w lewo lub w prawo 4.Unieki robisz trzymajac R1 i robic flicki lewa gałką w górę dół lewo prawo i tego sie naucz bo sa bardzo przydatne 5. Slamy to sa rzuty np jak jestes w klinczu trzymasz gościa w pasie to naciskasz L1 i gałka prawa w góre i robi slama 6.Sam stosuje amatorskie bo jest przyjemna i szybciej moim zdaniem jest kliknac w góre niż zrobić półokrag natomiast nie mozemy zrobic takiego jakby zamarkowanego przejscia dlatego to sie wyrównuje wes sobie na poziom beginer i ucz sie przejsc w parterze pamietaj w góre analog odpowiada za łapanie za głowe i dół za nogi i zmiane pozycji proste
z tego co zdazylem przetestowac to wejscie w nogi blokuje sie dajac prawa galke w tyl i tak przytrzymac, tylko trzeba to zrobic wmiare szybko. dzisiaj gralem silva przeciwko quinton'owi na 3 poziomie trudnosci (chyba advanced) i dzialalo, niestety rzadko kiedy zdazylem to wcisnac i najczesciej ladowalem na plecach poza tym mam spory problem z tajskim klinczem, udaje mi sie wejsc w niego, nawet zadac jakis cios, ale juz po chwili przeciwnik zmienia uchwyt na dominujacy i sciaga mnie do siatki gdzie juz nie wiem jak z tego wyjsc i konczy sie na ko
Jak rampek wchodzi mi w nogi to udaje mi się go czasami odepchnać, robie prawą gałką w dół czasami w inne strony i to też dziła, oczywiscie trzeba szybko to robić. Jeśli chodzi o tajski klincz to jeśli możesz to walisz celnie ze 2 razy i go puszczasz (prawa gałka w dół), nie jestes w stanie go znokaltować w taki sposób bo się wyrywa chyba że nabierzesz mega wprawy Jedyne co mnie frustruje w tym demie to że troche sterowanie jest lipne (w EA lepiej to wypadło) miejmy nadzieje że pełna wersja zagwarantuje nam full servis
_________________ " Pride się nie ogląda, Pride sie przeżywa"
z tym wyrywaniem sie z klinczu nie jest tak latwo, zwlaszcza jak przeciwnik przejmuje moj chwyt i prowadzi mnie pod siatke. probuje wtedy w rozne strony ruszac prawa galka i czasem sie uda jakos z tego wyjsc, ale jest ciezko. chyba ze macie jakis sposob na obrone w takiej sytuacji no i jednoczesnie jak tak skutecznie atakowac klinczem zeby moc sobie przeciwnika ciagnac pod siatke i tam okladac?
w klinczu trzymaj w tył prawa gałke zeby przeciwnik nie zmienił pozycji lub cie nie rzucił i jak klikasz prawa gałka w góre to bedzie łapał za głowe jak w dół to za pas na advance jest bardzo to łatwe.I jak złapiesz goscia w tajski klincz to tez go prowadz do siatki czy lin;d.Ja experta juz dusze czy kończe kimura jacksona
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
GamerTag: -
Level: 41
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Sro 08 Lut, 2012
kraks napisał/a:
z tym wyrywaniem sie z klinczu nie jest tak latwo, zwlaszcza jak przeciwnik przejmuje moj chwyt i prowadzi mnie pod siatke. probuje wtedy w rozne strony ruszac prawa galka i czasem sie uda jakos z tego wyjsc, ale jest ciezko. chyba ze macie jakis sposob na obrone w takiej sytuacji no i jednoczesnie jak tak skutecznie atakowac klinczem zeby moc sobie przeciwnika ciagnac pod siatke i tam okladac?
Przyzwyczajaj się na Rank będzie to normalka
_________________ Your not drunk if you can lay on the floor without holdin on
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Sro 08 Lut, 2012
dresiarz20 napisał/a:
I jak złapiesz goscia w tajski klincz to tez go prowadz do siatki czy lin;d
Ledwo dostali demo i już się uczą spamować siatkę, Klimo będzie dumny z nowych graczy
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
icool pamietaj kazdy gra na swój sposób a kto weźmie moje porady to juz jego sprawa;d a w niektórych rzeczach w ufc bardzo mi pomogłes ale tylko w niektórych;d bo do niektórych sam doszedłem i to co powiedziałem to praktycznie podstawy gry który każdy powinien umiec
Dzisiaj wkoncu znalazlem chwile czasu i pogralem silva przeciwko jacksonowi. no i tak:
1) robie L1+prawa galka do przeciwnika i chwytam go za glowe. probuje zrobic blok dajac prawa galke w tyl i jednoczesnie lewa galka prowadzic przeciwnika do lin, jednak po paru krokach on bez problemu zmienia chwyt i chwyta mnie za glowe. nie da sie zalozyc bloku trzymajac go w taki sposob?
2) przy przeciwniku daje prawa galke w jego strone tym razem bez L1 i chwytam go w pasie. tutaj trzymanie prawej galki w tyl daje lepsze rezultaty i udaje mi sie go przytrzymac i doprowadzic pod liny. co robic dalej w tej sytuacji? probuje dawac prawa galke do gory zeby zamiast w pasie chwycil go za glowe ale nic to nie daje, dalej trzyma w pasie. jak daje L1+prawa galka w gore to rzut wychodzi prawidlowo.
3) flying knee - jak to prawidlowo wykonywac. silva wychodzi mi 1 raz na 10 jak daje krok w przod i wtedy L1 + O. Kiedy probowalem Jonem Jonesem krok i L1+O lub L1+X to nie wyszlo mi ani razu?
4) submission - probowalem z 10 razy silva i ani razu nie udalo mi sie skonczyc mimo ze staralem sie utrzymywac przy pasku przeciwnika a submission wlaczalem bedac w dominujacej pozycji np full mount i kiedy przeciwnik byl ogluszony ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum