Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
GamerTag: -
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012
paxx napisał/a:
jak najłatwiej wyjść z pozycji bocznej lub dosiadu ?? Zazwyczaj przez to przegrywam bo nie wiem jak wyjść czy też nie mogę blokować za bardzo w tych pozycjach z groy dzieki za odpoiwedz ;D
Trzymasz blok i robisz przejscie tylko i wylacznie gdy ten przestanie uderzac inaczej cios Cie dopadnie, a wtedy idzie i 2-3 cios i zamroczenie....
Więc trzymasz BLOK i przejście w momencie braku uderzeń, jak zblokuje, to trzymasz blok, i znów czekasz na "brak uderzen", i przejscie...tak do momentu az wyjdziesz z bocznej pozycji
wie ktos moze jak zablokowac kontrprzejscie w parterze? obalam zawodnika a ten po paru sekundach mnie obraca i nie wiem o co biega,tak samo w stojce proboje go obalic na ziemie i sam pod nim laduje
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012
To tak w parterze robi sweapa, musisz trzymać blok by ci nie zrobił. Jest to sensowna obrona, bo w tej pozycji możesz bardzo szybko zamroczyć przeciwnika. Musisz trzymać blok, lub jak widzisz ten podejrzany ruch to zrób rewersa (szybki flick w prawo/lewo). Czyli jesteś w tej pozycji i tak trzymasz blok i uderzenie i tak do skutku
A to co piszesz o slamie to pewnie gość robi ci rewersa rzutu i tyle Cały dział o rewersach jest w wersji UFC 2010
_________________ Your not drunk if you can lay on the floor without holdin on
witam. Podepne się żeby nie robić nowego tematu.
Pytanie może głupie ale jak naciskać na padzie, w czasie treningu, kiedy mam "step then L1+L→+o. Naciskam to razem i z osobna i nic m nie wychodzi.
Wlaczylem wczoraj Silva VS Rampage na poziomie Expert i nie mialem nic do powiedzenia ;/ Przy probie rzutu rewers, w parterze z pozycji dominujacej tez rewersy, a jak juz robil mi dosiad czy boczna to nie udawalo sie wyjsc. Moze napisalby ktos jakies ogolne porady strategiczne jak prowadzic walke skutecznie?
Wlaczylem wczoraj Silva VS Rampage na poziomie Expert i nie mialem nic do powiedzenia ;/ Przy probie rzutu rewers, w parterze z pozycji dominujacej tez rewersy, a jak juz robil mi dosiad czy boczna to nie udawalo sie wyjsc. Moze napisalby ktos jakies ogolne porady strategiczne jak prowadzic walke skutecznie?
Witam, czy w UFC 3 można ściągać zawodników z internetu np nazwiska znanych zawodników których THQ nie umiescilo w grze.
[ Dodano: Sob 25 Lut, 2012 ]
Jednak ogarnolem to, tylko jest problem. Posciagalem kilku zawodnikow ale nigdzie ich nie ma. Przed chwila wpisalem kod na Alistera i znalazl sie w dodadkowej kolumnie ale tamtych tam nie ma wiec nie wiem o co chodzi. Moze ktos cos wie na tyn temat
_________________ " Pride się nie ogląda, Pride sie przeżywa"
Gralem w UFC2010 teraz zabralem się za 3kę i mam kilka pytań:
1. W necie ludzie cały czas idą w klincz i robią obalenie czy tam rzut z klinczu. Staram się przed tym bronić, od razu trzymam blok -> koleś spamuje rzut i probuje robic reversa rzutu, tylkko przeważnie mi się to nie udaje, potem wiadomo - baty w parterze. CZy da sie to jakos bronic oprocz reversami rzutu ? Trzymam blok zawsze,(na prawej galce, czy to w parterze czy w klinczu)nie moge do konca ogarnąć momentu w ktorym robić przejscie...
2.Kiedy uzywac wiekszych przejsc?
3. Jak sie bronic gdy jestem plecami do siatki a koles sadzi mi kolana ? da sie 'przejać' takie kolano?
4. Co robicie gdy przeciwnik jest na was w parterze - chodzi mi o dokladne reakcje na padzie
Przejdz Tutorial a jak niebedziesz czegos ogarniał to wyslij zaproszenie na PSN
_________________ "I'm sorry sir, but I'm gonna break your leg" Bas Rutten
BummBummBamm Gość
Wysłany: Pią 02 Mar, 2012
Siema,platforma xbox,simulations,amator control.
Kilka pytan w stojce nie mam problemow,przejscia bloki rzuty ale
1) trzymam goscia pod siatka za nogi/noge,co z tego mozna zrobic ? dol z nie dzieje sie nic,krecenie galka tez nie pomaga a gora to przejscie do klinczu
2) rewers rzutu sam flick lewo badz prawo czy flick z ? bo mam wrazenie ze jest roznie,poza tym kiedy robic flick w lewo a kiedy w prawo ? czy kierunek nie ma znaczenia ?
i to tyle jesli chodzi o stojke : )
Natomiast w parterze to juz mam spore problemy,
1) wspomniana pozycja boczna - faktycznie jest tak ze mozna to blokowac natomiast caly problem polega na tym iz za ktoryms tam razem sedzia przerywa walke nawet jesli trzyma sie blok i u mnie wyglada to tak,pierwszy raz boczna blokuje bo koles bije i bije i jak juz ktos napisal wyzej trzeba wyczekac,jak koles widzi ze padla mu stamina to sobie odpuszcza i za chwile powtorka itd itd wiec moje pytanie czy jedyna obrona przed tym jest blok ? ciezko zrobic przejscie bo tak jak mowie koles bije pare ciosow,przestaje i odchodzi wiec nawet nie ma kiedy zrobic przejscia..
2) W zasadzie co mi daje bycie w pozycji na plecach ? bo niektorymi zawodnikami da sie do takiej pozycji obalic,mozna dac sie typowi wystrzelac,rewers i nara,a tak poza tym ?
3) Ogromny problem mam z rewersami,nie wchodza mi totalnie,jest jakies znaczenie w tym czy flicka robimy w lewo czy w prawo ? i czy aby napewno nic do tego nie wciskamy ? czasem mi wychodza ale mam wrazenie ze wlasnie wtedy jak cos docisne najczesciej.
4) Nastepna rzecz,siedze na gosciu i chce mu posadzic kilka mlotkow ale nie moge bo on mnie sciaga do siebie,jak ja mam sie z tego wyrwac zeby zaczac go okladac ?,nawet jak sie wyrwe to zanim uderze to juz ponownie mnie do siebie sciaga,i co mnie drazni najbardziej w analogicznej sytuacji gdzie to ja jestem na plecach po chwili mi sie gosc wyrywa i mnie leje a ja nie moge go ponownie sciagnac,przynajmnie nie dostajac kilku ciosow.
5) No i rzecz ostatnia pozycja w ktorej jestem skulony a chlop mnie od tylu leje totalnie nie wiem co mam zrobic poza oslona.
Pozdrawiam i prosze o cierpliwosc,wkreta na gierke jest okrotna ale niestety osobiscie konsoli nie mam wiec mam ograniczone mozliwosci "probowania",prosze tez nie piszcie ze bez konsoli to ciezko bo zwyczajnie pewnie sa jakies szczegoly z ktorych nie zdaje sobie sprawy
NAPRAWDE LUDZIE CZY PRZEJSCIE TUTORIALU TO JEST JAKIS WSTYD CZY CO?? Gdyby ludzie przechodzili tutorial to by nie musieli zadawac głupich pytan
Jak juz pisałem
Tutorial i Action list to odpowiedz na problemy ze sterowaniem
Mimo ze gram w UFC od 2009 to zawsze odpalam Tutorial przy 1 podejsciu do nowej czesci
_________________ "I'm sorry sir, but I'm gonna break your leg" Bas Rutten
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pią 02 Mar, 2012
Rewersy robisz bez trzymania L1, sama galka w prawo badz lewo jak widzisz, ze robi przejscie. W parterze trzymaj blok by zawodnik sie nie wyrwal i sam rob przejscia wtedy kiedy udrza;) mniejsze prawdopodobienstwo zrobienia rewersa;). Reszte musisz zobaczyc toutorialu, bo to sa podstawy a tluaczyc wszystko to troche sporo;) a jak wtedy bedziesz mial problem to rzuc temat a bedziemy pomagac;)
_________________ Your not drunk if you can lay on the floor without holdin on
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum