Ja dalej uważam, że siła jest naprawdę ważna w MMA. Szczególnie w HW.
Pierwszy przykład, jaki przychodzi mi na myśl, to walka Carwina z Mirem. Shane ZDOMINOWAŁ fizycznie tą walkę i dlatego wygrał.
Silva? On nadrabia wszystko DOSKONAŁĄ techniką.
Brock? Chyba trzeba to sobie powiedzieć - on nigdy nie zasłużył, żeby zostać mistrzem UFC. Wygrał z Herringiem, który był już w zasadzie na emeryturze, wygrał z podstarzałym Couturem i wygrał z Mirem, ale z nim wygrał właśnie dzięki sile fizycznej.
Co do tego, że dominują zapasy. Owszem. Wystarczy spojrzeć na mistrzów.
Edgar - zapaśnik, broni pasa z Maynardem, czyli też zapaśnik.
GSP - on potrafi wszystko, ale jeśli się nie mylę, to background ma karate (?), chociaż wystarczy zobaczyć pierwszą walkę z Koscheckiem, gdzie bez najmniejszych problemów obalał świetnego zapaśnika.
Silva - tutaj komentarz zbędny
Shogun Rua - to obok GSP chyba najbardziej przekrojowy zawodnik w UFC.
Cain - zapaśnik.
Czy Bader zdominuje LHW? Nie sądzę, już większe szanse daję jego przyszłemu rywalowi 'Bonesowi' Jonesowi.
Co do ewentualnej walki GSP - Anderson to nie wiem, czy napewno do niej nie dojdzie. GSP mówił po ostatniej walce, że cały czas robi wagę i powoli przygotowuje się do zwiększenia swojej wagi na tyle, żeby pójść do MW, tylko boi się tego, że już nie będzie odwrotu.
Aerts był już wykończony po poprzednich pojedynkach, co nie zmienia faktu, że Reem to świetny zawodnik. Ciekawe, jak poradziłby sobie w UFC i jak z cardio u niego.
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
GamerTag: -
Level: 41
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pon 10 Sty, 2011
Ja w sumie żałowałem że Brock przegrał i to w pierwszej rundzie!! Cain naprawdę dał nie zły popis tłukąc go. Szkoda że dopiero jakaś walka nowego mistrza będzie za kilka miesięcy (niby zerwał jakieś mięśnie w obręczy barkowej i musi przejść operację, a później wiadomo żmudną rehabilitację). Mam nadzieję że Brock powróci a nie odejdzie jak rzekomo się podejrzewa! Dla mnie w końcu to dobry zawodnik dysponujący sporą siłą fizyczną, ma spore pojęcie o zapasach a także twardy łeb:-) .
Walki Caina też są zajebiste, momentalnie dominuje przeciwnika i jedzie na nim jak na łysej kobyle!
Wysłany: Wto 11 Sty, 2011
I to był całkiem nie złym zapaśnikiem odnosił jakieś sukcesy. A co do błaznowania to wszystko chodzi o kasę. Dostawał duże gaże to się bawił i robił tam też przesiew!
Wysłany: Pią 14 Sty, 2011
Po przegranej walce Lesnar dostał szanse bycia trenerem 13 edycji The Ultimate Fighter. Jego konkurentem będzie Junior Dos Santos. Nowy sezon rozpocznie się 30 marca. W czerwcu będzie finał i zwycięzca stanie do walki z obecnym mistrzem wagi ciężkiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum