Moje pytanie dotyczy techniki jaką stosujecie do kręcenia analogiem podczas wykonywania/bronienia submission.
Otóż ja odkąd byłem małym dzieciakiem i grałem w Nintendo64 w gry,w których też trzeba kręcić zawsze robiłem to w podobny sposób tzn kładlem całą dłoń na analogu,przyciskałem mocno i kręciłem. Jest to dobra metoda jeśli chodzi o szybkość kręcenia,natomiast masakryczna dla dłoni.Ostatnio trochę zmieniłem taktykę w walkach online i bardzo dużo poluję na suby. W tej chwili nie mogę grać,bo skóra zeszła mi już w trzech miejscach u dłoni.
Moje pytanie: w jaki sposób wy kręcicie analogiem tak,by nie rozwalać sobie dłoni? Nie wierzę,że jednym palcem,bo to praktycznie uniemożliwia szybkie kręcenie, przynajmniej w moim odczuciu
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Sro 23 Lut, 2011
Odkąd mam nakładki problem niewygodnego kręcenia przestał istnieć. Jak gram na precyzję to zakładam twarde antypoślizgowe, jak na suby to zmieniam pada z nakładkami supersoft, żeby nie dojeżdżać następnych analogów.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Możesz w skrócie napisać co zmieniają określone rodzaje nakładek i w jaki sposób wpływa to na wygodę kręcenia?One są wykonane z innego materiału,bardziej przyjaznego dla dłoni czy co?
Nie mogę nigdzie znaleźć czegoś na ten temat,na allegro są tylko dwie aukcje z nakładkami do analogów do Xboxa, na dodatek nie ma tam wyszczególnienia,że są to nakładki takiego rodzaju lub takiego.
Na allegro takich nie ma. Kiedyś miałem jako jedyny, kilka osób z forum też się u mnie zaopatrywało. W ciągu dwóch tygodni poszło prawie sto sztuk, teraz nie ma gdzie zamówić, sama chińszczyzna. Antypoślizgowe mają"kolce"nie do zdarcia i wgłębienie na kciuk, do fpsów i przejść w parterze żeby dobrze czuć kierunek. Wykonane z twardej gumy.
Supersofty to moja nazwa robocza, nie nadają się do niczego bo są za miękkie. Zrobione pewnie z jakiegoś silikonu, w każdym razie bawełniana koszulka jest bardziej szorstka. Kierunku tam nie wyczujesz, ale do kręcenia idealne.
Gdzieś w trollowni chyba wrzucałem fotki, ale pewny nie jestem bo to dawno było.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
No to ładnie,chyba będe musiał robić sobie przerwy,żeby dłoń miała czas na regenerację,inaczej długo nie pociągnę np. w tej chwili nie jestem w stanie grać.A już prawie poprawiłem swój bilans walk online na dodatni Dzięki za odpowiedź Daante(wydaje mi się,że graliśmy razem,kojarzę twój nick,w każdym razie pewnie wpierdol dostałem,bo widzę,że pro gamer z Ciebie ).
Stosuje może ktoś bardziej "domowy metody"? Np. gra w rękawiczce, albo coś w tym stylu,dosłownie cokolwiek,aby nie niszczyć dłoni,ale żeby móc przy tym efektywnie kręcić gałką.
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
a moze ta reka ci sie niszczy od innej czynnosci... sam sobie tak naprawde odpowiedziales w swoim poscie, jesli chcesz wykonczyc suba to trzeba zapomniec o tym sposobie (kciuk), jest on podstawowy i tak naprawde nic nie idze nim zrobic, ta gra wymaga hardcorowego krecenia, tak wiec łapa na drazek i rolling
Albo bierzesz łopatę i trenujesz przy odśnieżaniu, po kilku tygodniach się wyrobisz. Grania w rękawiczkach to chyba nawet u jankesów nie ma
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Hehehe z tą łopatą to pojechałeś . Jaką cześnią? Może chodziło ci o czereśnie? Jak chcesz wyrobić krzepę zapraszam do mnie do sadu Wtedy to kurcze analoga ukręcisz.
a moze ta reka ci sie niszczy od innej czynnosci... sam sobie tak naprawde odpowiedziales w swoim poscie, jesli chcesz wykonczyc suba to trzeba zapomniec o tym sposobie (kciuk), jest on podstawowy i tak naprawde nic nie idze nim zrobic, ta gra wymaga hardcorowego krecenia, tak wiec łapa na drazek i rolling
Innej czynnośći?Umiesz to robić tak intensywnie,żeby skóra Ci schodziła z dłoni?Jeśli tak to niezłą masz wprawę hehe
A co do kręcenie kciukiem to ja właśnie tej metody nie stosuję tylko robię dokładnie jak mówisz,czyli "łapa na drążek i rolling" i właśnie dlatego dłoń wysiada, w tej chwili w trzech miejscach schodzi mi skóra, nie mogę chwilowo grać bo nie mam już miejsca na dłoni,które nie byłoby zniszczone a dałoby się nim kręcić
Dlatego pytałem o jakieś sposoby na to,ale widzę,że jedyną opcją są nakładki przeznaczone dla nielicznych,więc jestem w czarnej dupie Albo ja po prostu na mocno przyciskam dłoń do analoga. Ale przy dużej szybkości kręcenie inaczej nie potrafię Tu nawet łopata nie pomożę,muszę się nauczyć inaczej kręcić i tyle.
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
No własnie nie umie bo nie praktykuje to co ty wciskasz i krecisz? swobodnie poloz dlon i lekko krec, tu nie trzeba sily lecz precyzji, inaczej szybko uszodzisz analoga.
No w zasadzie tak to wygląda,że wciskam i kręcę,na dodatek robię to chyba za mocno.Widocznie tu popełniam błąd.Tylko,że kiedy chcę jak najszybciej kręcić to nie umiem tego opanować To chyba nie jest normalne,że po pięciu walkach już mi skóra odpada z dłoni a osocze się leje Najwyraźniej to właśnie w tym tkwi sedno sprawy,więc problem mam prawie rozwiązany,dzięki typy za rady
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Czesnia = Czereśnia jak dobrze zapłacisz to tuptam
Hmmmm to określenie słyszę pierwszy raz, ale co województwo to inne określenie
Zapraszam wikt i opierunek bankowy. O pensji się dogadamy
Kolego nie długo będziesz musiał kupić nowego pada. Pierwsze słyszę, że od kręcenia gałką komuś skóra z łapy schodzi. Aro powiedział Ci bardzo dobrze. Nie siła tylko precyzja i w miarę szybko. Możesz wpisać sobie na youtube i wyskoczą Ci filmiki co i jak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum