Mam problem nie umiem w ogole walczyć na ziemi oraz w klinczu. Nie mam playstation 3 ani ufc, gram u kumpla. ogolnie głownie gramy w stujce bo inaczej to raczej nikt nie umie(znaczy umiemy kercic). Ja w ogole tego nie ogarniam, wiec mam kila pytan.
Jak koles sie na mnie rzuca zeby obalic to jak sie przeciwstawic temu?
Jak juz siedzi na mnie to co robic?
co robic podczas klinczu?
Jak jestesmy w klinczu jak zucic kogos o ziemie?
Jakies złote rady jak ich jechac?
Ogolnie gramy bez paska zycia, wiec ciezko stwierdzic kto ile ma energii.
Prosze nie pisac fachowym jezykiem bo nic nie zrozumiem. dziekuje.
aha najczesciej gramy ciezka wage i czesto losujemy(kimbo=automatyczna przegrana:D)
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011
1. krecic prawym analogiem.
2. bic po pysku, robic przejscia.
3. bic, robic przejscia, probowac wylapać cios.
4. by obaliac z klinczu musisz byc w pozycji dominujacej.
5. złote rady = zapoznaj sie z tutorialem w grze i wskazówkami na forum!
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Z klinczu defensywnego też są rzuty i obalenia, typowi zapaśnicy i bjj raczej ich nie mają, ale reszta raczej ma, chociaż zapewne nie wszyscy.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
AroMP4_PL napisał/a:
No tak, Hederson i Evans, ale nie wspominalem o tym bo nie wszyscy to maja.
Jeszcze ma go sympatyczny Kanadyjczyk z ww GSP. A tak a pro po walki dzisiaj online pograłem Hendo. Ale to naprawdę jest wymiatacz! Wcześniej jakoś go olewałem, ale teraz mam fazę na Hendo. Nawet suby nim dobrze wychodzą. Dobrze boksuje i co najważniejsze ma german slama. Dzisiaj gostkowi zrobiłem kilka razy. lol
Dzięki za pomoc, ale mam kilka dodatkowych pytań:D
Wiec tak jak ktos na mnie siedzi to też mam go bić po pysku? Zawsze myslalem ze z tej pozycji nie ma sensu wyprowadzać ciosów(czasami probuje lapac ciosy przeciwnkia)
Rozumiem ze przejscia sie robi krecac(360 stopni) prawa galka?
W klinczu rozumiem ze ciosy sie wylapuje tak samo tzn wciskajac prawa galke?
Jak juz bede w pozycji dominujacej to obalam L2+wcisniecie prawej galki?
Jeżeli kupie ps3 i ufc to bedzie jasne ze bede lepszy, ale tu chodzi o to zeby ich wzias z zaskoczenia:D
Najlepszy zawodnik wedlug was do walki w stujce?(nie lubie walczyc na ziemi)
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Wysłany: Pią 18 Mar, 2011
1. Nie bic tylko spierdalac póki mozesz
2. przejscia robisz krecac analogiem ale nie cale 360 stopni tylko cwiartki (90 stopni)
3. ciosy wylapujesz wychylajac gałke w konkretnym kierunku a nie wciskajac ją
4. obalasz L2 + wychylenie prawej gałki w kierunku przeciwnika
5. kup konsole to pogadamy wtedy o postepach
6. zalezy od kategorii, moim zdaniem: HW- Velasquez, LHW- Silva, MW- Silva/Belfort, WW- GSP/BJ Penn/Koscheck, LW- BJ Penn.
Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Jeżeli siedzi na tobie gość w pełnym dosadzie to jak najszybciej się z stamtąd ewakuuj. Nie ma sensu uderzanie go, bo ty go głaszczesz a nie bijesz.
Do bardzo dobrych zawodników w stójce zaliczają się jeszcze
HW- Dos Santos, ewentualnie Gonzaga, Lesnar
LWH- Rua, Jon Jones, Hendo
MW- Marsquad, Bisbing
WW- Huges, Sanchez
Oczywiście są to moje typy zawodników. Jeżeli ogarniesz dobrze stójkę to każdym zawodnikiem będzie Ci się dobrze grało! Podczas wyboru zawodnika kliknij sobie przycisk (Y bądź inny żeby sprawdzić staty zawodnika) i jeżeli ma dużo w Striking to z pewnością jest dobry.
Wystarczy tego. Potem znowu będzie narzekanie, że temat nazwany PYTANIE, w środku 10 tematów, żadnych konkretów i wyszukiwarka nic nie wyświetla. Gdyby to były w innym dziale poleciałyby ostrzeżenia.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Nie chce zakladac nowego tematu dla 1 krotkiego pytanka, dlatego podczepie sie do tego tematu
Otoz jak uniemozliwic/zablokowac przeciwnika ktory jest na dole, a my na gorze (parter), tak zeby on niemogl wstac? Denerwuje mnie to, gdy przeciwnik mnie obali do parteru i mi sie udaje wstac po dluzszej chwili meczenia, a jak ja jestem na gorze to przeciwnik ucieka z parteru bez wiekszego problemu. Mam nadzieje ze rozumiecie co mam na mysli
Wysłany: Czw 14 Kwi, 2011
W erze cziterów niewiele warty ten blok. Mam tak samo, ja na górze - typ wstaje z miejsca. Ja na dole - choćbym rzucał padem o ścianę to nie wstanę.
Jak się gra z normalnymi ludźmi to blokowanie ma sens, z debilami to nawet autoblok nie będzie działał.
Ok dzieki za odpowiedz, ale bede musial to troszke potrenowac bo w parterze mi to nie zawsze wychodzi, w klinczu jest ok, a w parterze jakos ciezko. Choc to pewnie dlatego ze moj zawodnik jest juz zmeczony.
I mam jeszcze jedno pytanko, skad wziasc tych dodatkowych zawodnikow? Gralem wczoraj online na "UFC Only" (nie gram CAFami, bo nie bawia mnie walki mutantow z wymaksowanymi statami) i tamten koles gral Jonem Jonesem, a go nie ma w grze od razu, tak wiec skad go wziasc? Jak sie tworzy pokoj to tez jest cos takiego jak "DLC Fighters" ale nie moge nic tam zmienic. W PSS zadnego DLC nie znalazlem, tak wiec skad ich dorwac?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum