Forum UFC 3 Forum Pride Mode Forum UFC Undisputed 2009 Forum UFC Undisputed 2010 Forum EA MMA Forum Fight Night Champion
Liga OMC Logo

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Focused Sparing - to może zarządzić!
Autor Wiadomość
Miszcz Stefan 
Undisputed Team

Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Wto 08 Lut, 2011   Focused Sparing - to może zarządzić!

Robiąc kolejną karierę przyjrzałem się bliżej focused sparing. Niby dno, bo mało płacą, ale...
Płacą w skillpointach, a nie w punktach sparingowych. Co to oznacza? Zyskujemy np 15 punktów do stójki i pakujemy pięści, kopniaki i obronę. Bez zabawy w liczniki. Na początku to oczywiście nieopłacalne, ale już po progu 70 jak najbardziej.
Jak to działa:
Wybieramy co chcemy dopakować, w rundzie robimy TYLKO to, co się będzie liczyć. W przypadku stójki najlepiej punktuje suplex i okładanie leżącego na stojąco. Po zakończeniu rundy punkty się sumują i odejmowana jest różnica punktów konsoli. Wynik mnożony jest przez 0.30. ZAWSZE. Tak więc wchodząc do sparingu z fatigue 100% dostalibyśmy całe gówno, a tak spokojnie można podnieść dane skille o 15 i więcej oczek.
Focused sparing można użyć tylko raz w przygotowaniach do danej walki.

To może być klucz do udanej kariery po patchu. Ktoś mógłby sprawdzić mnożnik na spatchowanej grze, ja sprawdzałem bez patcha.
Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.

nitro 
mi to lotto

Zawodnik: Lesner ,Mir i ja sam :)
PSN ID: nitro140680
Level: 60
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Wto 08 Lut, 2011   

no gratuluje szybkoej orientacji ja to stosuje zawsze w karierze pod koniec szkoda pkt na 4 pierwsze skile stójka najpewniejsza :razz:

lcoolmarko85 
Undisputed Team

Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Sro 09 Lut, 2011   

Ja robiłem kilka razy focused sparing i tak jak mówi Daante nie był opłacalny. Mało punktów i w ogóle. Na razie jeszcze nie doszedłem do progu 70 w skillach. Ale dobrze wiedzieć:-)

nitro 
mi to lotto

Zawodnik: Lesner ,Mir i ja sam :)
PSN ID: nitro140680
Level: 60
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Sro 09 Lut, 2011   

Ten sparing max daje 20pkt i oplaca sie w tedy gdy nie chesz brac z puli pkt bo wiadomo jaki jest przelicznik do 30 chyba x1 do 50 x3 do 70 x5 potem juz 80x8 i 100x10 chcac sobie podniesc skill do 100 np. udezenia z nogi i piesci (dla swiezych pierwsze 4 od góry) robisz sparing ladujesz w umiejetnosci a potem raz na 10 tyg robisz jeden trening i podczymujesz .Metoda jest dobra np. dl zawodnika bjj w subsmision (ostatnie 2 skille ) Zreszta nie ma co przekonywac ludzi co do tych sposobów kazdy jakis tam knif swój ma na cafa :mrgreen:

KLIMO
Undisputed Team
Uzalezniony od kleju

Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC:
11-1-0
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011   

Robiac sub/grapling i zakladajac 5 subow w limicie czasu dostawalem 22 punkty ;) bardzo ladny zastrzyk umiejtnosci ;) ( gram na expert z patchem )

lcoolmarko85 
Undisputed Team

Zawodnik: Matt Hughes, Lesnar, JDS, JSP,BigNog,Maia
PSN ID: lcoolmarko
Level: 41
Rekord w Lidze OMC:
0-0-0
Wysłany: Pią 20 Maj, 2011   

Ja tak samo robiąc sub/grapling uzyskuje od 20 do 24punktów. Tylko oczywiście niektóre suby typu americana jest na lev3 także baardzo szybko wchodzi. Na razie gram na poziomie Adv;p

Odpowiedz do tematu