Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 Demo dla szerszej publiczności 28 września
EA wypuszcza demo nowego mordobicia już(albo dopiero)28 września. Nie będzie to demko, które od dość dawna krąży po jutubie(całkiem niezłe w sumie było). Być może zniknie największy powód narzekania - "jazda po lodzie".
Dostępnych będzie 4 zawodników i tutorial czyli pierwsze błędy THQ już poprawione. Zobaczymy jak będzie w praniu.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 Re: Demo dla szerszej publiczności 28 września
Miszcz Stefan napisał/a:
EA wypuszcza demo nowego mordobicia już(albo dopiero)28 września. Nie będzie to demko, które od dość dawna krąży po jutubie(całkiem niezłe w sumie było). Być może zniknie największy powód narzekania - "jazda po lodzie".
Dostępnych będzie 4 zawodników i tutorial czyli pierwsze błędy THQ już poprawione. Zobaczymy jak będzie w praniu.
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010
Wszędzie gdzie czytałem piszą o czterech zawodnikach, w tym demie z jutuba było tylko dwóch. To jakieś inne będzie, albo rozszerzone poprzednie.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010
Demo jest już do pobrania dla usańskich kont XBL. Wymagane konto gold. U nas pewnie będzie koło 15. Ciekawe jak zagra Sony. Wymagane PS+ czy dla każdego
/edit:
Dla mniej cierpliwych, demo można dodać do kolejki przez brytyjski xbox.com, włączyć konsolę i gotowe. Waży 1.26GB. Zobaczymy co w środku:)
Już jest na wszystkich marketplace. Osoby z forum już grają, mi została jeszcze połowa do zassania.
Dno i cztery metry mułu To wygląda jak te najpierwsze demo z 2009, do tego z E3 nie ma porównania. Nie ma lodowiska co prawda, ale grafika wygląda jak na ps2 z dopalaczem. Pierwsza próba submission udana, sterowanie dziwne, jakieś fejki uderzeń, blablabla. Trza nad tym posiedzieć żeby załapać o co chodzi, zwłaszcza że dynamiki tu żadnej. UFC 09 było wstępnie lepsze.
_________________ Powyższy post prezentuje opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on zostać wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Pograłem trochę i to jakaś kpina. Zwykłe mordobicie dla 12latków. Do tego efekty dźwiękowe jak ze starych filmów"made in Hong Kong"/starych mortali.
Przejścia, obrona, rewersy i co tam się tylko da = jeden ruch gałki. Submision kilka ruchów gałką do duszenia albo dosłownie 3 wciśnięcia X do udanej kimury, armbar jeszcze mi nie wyszedł.
Fajny motyw graficzny z mazaniem się krwią całego zawodnika, ale jakim kosztem? Wojownicy to kukły bez emocji, a animacja w narożniku to jakiś montypajtondeluxe Animacja na macie ciekawa, ale bez rewelacji - tradycyjnie fikoły mogą się podobać. Nie wiem czemu, ale w pozycji up/dwon każdy przycisk to kopanie. Nie sposób przejść do north/south, nawet jak przeciwnik jakoś tam się zrewersuje to od razu wstaje. Ciekawa akcja w półgardzie, można sadzić kopniaki, a side control już nie:)
Dla fanów UFC sprzed patcha: nie ma siłowania przed obaleniem, jak się nie trzyma gałki do tyłu to każdy takedown jest gwarantowany.
Tajski klincz: koleś cie kopie w łeb, gałka do przodu i jesteś w półgardzie:)
Ogólnie to jakieś to wszystko mułowate. Nie wiadomo czy to już nokaut, czy jeszcze można go klepać, nawet jak się nie klepie to sędzia przerywa. Jeśli to jest poziom finalnej wersji, to nie ma na co czekać. Jedynie replaye deklasują te od THQ, ale to za mało żeby wydać 150zł na grę.
A no i spodziewajcie się spamów, trzeba wysłać 12 zaproszeń do zassania dema żeby odblokować Randy'ego w pełnej wersji:)
Taka ciekawostka: akcje pod siatką/przy linach wyglądają jak żywcem wyjęte z filmów Kickboxer/Undisputed itp, jeb jeb jeb sru zabili go i uciekł Jak się koleś zatoczy przy zamroczeniu to pada jak mu się uda, a to bokiem, a to klęknie, a to się wyłoży jak długi, odbije od siatki i padnie na ryj i wtedy można efektownie podbiec a nawet się po nim przeturlać żeby załadować kilka bomb w ryj(oczywiście JEDNYM przyciskiem), wtedy dźwięk to mistrzostwo kiczu
Podsumowanie: jeśli UFC jest za trudne, wybierzcie EA MMA. Idę sprawdzić poziom trudności"legend", może jeszcze jakieś smaczki wyłapię.
Ja chcę zassać z czystej ciekawości, może docenię UFC.
Po tym co czytam, to jestem rozczarowany. Szumne zapowiedzi,
ze niby zmiecie UFC, a tu taka lipa.
_________________ Powyższy post prezentuje opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on zostać wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Jamal napisał/a:
Ja chcę zassać z czystej ciekawości, może docenię UFC.
Po tym co czytam, to jestem rozczarowany. Szumne zapowiedzi,
ze niby zmiecie UFC, a tu taka lipa.
nie wiem kto to pisał ze zmiecie UFC, ale jedno jest pewne, niech zmieni dilera...
Poziom trudności legend to już nie lipa. Wszystko przyśpiesza o połowę(!), gaśniesz po jednej serii, a co drugi takedown to gilotyna z której wój jeden wie jak wyjść, ale raz mi się udało. Stamina ekspresowo znika, dla jedenj strony oczywiście, żeby zrobić rewersa trzeba się natrudzić, a klincz to niemal pewna przegrana. Mimo wszystko po trzeciej walce wygrałem dwa razy z rzędu w pierwszej rundzie.
Efekciarska arkadówka EA vs surowa walka THQ.
Pograłem jeszcze dłużej i całkiem fajne dla relaksu:) Ze dwa patche na takedown i legend, instrukcja obsługi(tutorial w grze to cyrk, jak coś zrobisz to dopiero ci pokaże okienko jak to zrobić), dobre serwery i ludzie będą w to trzaskać. Akcje z kontry wychodzą bardzo efektowne, kij że to tylko jeden przycisk, ale można się przyjemnie poznęcać nad przeciwnikiem, choćby po to żeby to potem obejrzeć w niemal filmowej jakości na replayu. Fizyka i kolizje niemal jak z tej pokazówki UFC 09, szkoda że dopiero po zamroczeniu.
Najlepsze na koniec: pamiętacie z UFC, jak trzeba było kombinować jak ktoś wziął Mira albo Lesnara? Czy go zatłuc Cainem, czy dusić Nogiem? Tutaj nie trzeba kombinować. Można walczyć"ten sam z tym samym", to może być debeściak online EA ma łeb na karku
No i trzeba pamiętać, że to demo z niewiadomo jakiego poziomu zaawansowania prac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum