Czy są jakieś złote rady dla niedoświadczonych? Co pilnować, czego nie robić?
Jestem w tej chwili na tyle dobity że chyba sprzedam te grę.
W Ufc 2009 online byłem średni, przegrywałem ale większość była wygranych.
Tutaj cudem wygrałem na palcach można policzyć. Przegrywam praktycznie non stop. Jakieś rady od wygrywających? Jestem naprawdę bliski sprzedaży...
Pozdrawiam
najlepiej jakas taktyke opracuj przeciez nie mozesz ciagle przegrywac , napewno jakos umiesz nakurwiac nawet byle jak by trafic . Ja robie tak zaczyna sie walka podbiegam lapie kolesia flying arm bar jak widze ze kreci to czekam zeby zrobic drugi submission , jak juz nie ma staminy krece galka i tak mam 50 walk gdzies zaliczonych a inne walki to zalezy z kim walcze czy z low levelem czy jakims lepszym
Tak to mniej więcej mnie rozkładają. Jak im utrudnić wygrywanie? Może w ten sposób do czegoś dojdę. Czasem wygrywam ale to rzadkość, jedna na dziesięć. Bardzo mnie dziwi przeskok skoro w 2009 było pól na pól. W gry zazwyczaj myślałem że jestem w miarę dobry a tu kicha. Jak najszybciej wyrwać z klinczu? Jak najskuteczniej zablokować przewrócenie i uciec z ziemi? Tak zazwyczaj polegam. Mam wrażenie jakby nikt nie chciał pograć, po naparzać się jak to ma miejsce w prawdziwych walkach, każdy robi swoje i mnie kończy. Przeryje to forum całe zanim sprzedam te grę. Rok temu robiłem submission i ludziki wyłączały konsole, teraz ja bym musiał. Dzięki za odpowiedź.
Najlepiej pograj na LIGTY HEAVY tam nie ma kolesi takich jak mir czy maia albo po prostu nie graj na tych zawodników dopóki nie będziesz czuł się pewnie
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pią 22 Paź, 2010
Jeśli kończą cie przez suba, naucz się obrony. Jeśli kończą cie w stójce, schodź do parteru. Jeśli zamęczają w klinczu, spróbuj na chwilę być w offence i do parteru. Teraz wyjątkowo łatwo się tam utrzymać.
A jak chcesz statystyki poprawić, to weź Noga i wciągnij typa w gardę. Potem przyczaj się na armbara z przechwytu i znowu będą się rozlączać.
Generalnie zasada jest prosta. Jak coś nie wychodzi, próbuj czegoś innego. A jak już nie ma czego próbować, to ćwicz:) Weź leszcza, ustaw na expert tego z kim najczęściej przegrywasz i trenuj.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
Tak jak pisze Dante: weź Big Noga ,złap za pas,sprowadź do parteru, trzymaj L1 i zrób przejście (cwiartka albo skos i cwiartka) wtedy go jakby puścisz z uścisku...i wyczekuj buły na ryj najmana, a wtedy tylko zakładasz suba i wykręcasz każdego nawet jak masz mniej staminy
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
jak jestes słaby w stójce a czytajac twoj post dochodze do wniosku ze tak, to zejdz do parteru, tam nie rob ciagle bezmyslnych przejsc, tylko poczekaj chwile tak by zmylic przecwnika bo zazwyczaj czaja sie na reversal, oklepuj po pysku i tulowiu, poprostu wazne by byc w pozycji offensywnej przez wiekszosc czasu walki. Jak grasz na PS3 i chcesz zeby ci to zademonstrowac, to napisz do mnie na PSN, ID takie samo jak moja nazwa uzytkownika na forum.
Ufc 2010 mam na 360. Preferuje grę Shogunem w light heavy. Większość przegrywam przez suby lub w mouncie. Jeśli chodzi o stójkę to tu akurat w miarę się czuje najlepiej. To jest wina przyzwyczajeń z gry w 2009 i trybu kariery. Lubiłem grać kickbokserem, stać, dużo kopać, dużo ciosów. Oczywiście biłem tam gdzie nie blokowano i wygrywałem zazwyczaj ko. Tutaj jak widać tak się nie da. Ale póki stoję to czuje się pewnie i wiem co robię. Zacznie się parter czy klincz to wtedy miotam się jak dziki, próbuje uciec a oni wtedy robią ze mną co chcą. Poniżej opisze kilka spraw. Nie wymagam jakiś długich odpowiedzi, jak ktoś coś rzuci w wolnym czasie to będę wdzięczny.
Od razu sorry za terminologie, piszę jak umiem, nie znam polskich tłumaczeń.
Ktoś coś pisał wyżej że jak widzisz że gość kręci, po czym to poznać że kręci?
Co jest z blokowaniem jak gość siedzi na tobie? Zauważyłem że mimo iż blokuje przyciskiem RB to mój zawodnik nie zasłania głowy, zgarniam buły a potem to już sami wiecie.
Tak samo w klinczu jak już się z kimś złapie, wywijam gałką by mieć pozycje przewagi, wróg robi chyba to samo i tak się miotamy przez ileś czasu, potem od jest na lepszej pozycji, zgarniam buły a potem to już sami wiecie.
Obalam gościa, próbuje wejść wyżej to mnie przewraca i jestem na dole.
Albo wejdę do góry (mounted) i tak nie mogę go skończyć bo się miota, przekręca na brzuch aż ucieka w końcu.
Inna kwestia. Mam na stójce u gościa ręce pod jego pachami, próbuje go walnąć tak niby do tyłu na glebę, a tu gość pada na mnie.
Widzę że mam wiele luk w grze, muszę to podszkolić. Nie łapie kilku rzeczy i sposób w jaki grałem w karierę nie zdaje rezultatu.
Jak już wspominałem wczytam się w forum a potem się zobaczy. Raz jeszcze dziękuje za wszystkie uwagi. Nie spodziewałem się ze będzie taki odzew.
P.S Tutek w grze robiłem, practice też ale tych wylcheń gałki i wymachów jest dużo. Spiszę sobie chyba na kartce i wykuje na pamięć jak za dawnych lat
Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 Re: A więc
DanTha Man napisał/a:
Obalam gościa, próbuje wejść wyżej to mnie przewraca i jestem na dole.
Inna kwestia. Mam na stójce u gościa ręce pod jego pachami, próbuje go walnąć tak niby do tyłu na glebę, a tu gość pada na mnie.
Pozdrawiam
Daniel
To są właśnie reversy czyli w odpowiednim momencie zrobic flick prawą gałką i wtedy z pozycji defensywnej przechodzi się do ofensywnej
DanTha Man napisał/a:
Ktoś coś pisał wyżej że jak widzisz że gość kręci, po czym to poznać że kręci?
Daniel
Jak założysz suba i spada mu energia to znaczy,że kręci czyli broni się przed dzwignia badz duszeniem
DanTha Man napisał/a:
Co jest z blokowaniem jak gość siedzi na tobie? Zauważyłem że mimo iż blokuje przyciskiem RB to mój zawodnik nie zasłania głowy, zgarniam buły a potem to już sami wiecie.
Daniel
Trzymaj górną gardę i jak gośc uderzy to zaraz po skończonym uderzeniu spróbuj robic przejscie wyczekaj 2-3 razy w w końcu przejdziesz na plecy i z pleców znów wyczekuj (uderza na garde i przejscie, i znow trzymaj garde )
DanTha Man napisał/a:
Tak samo w klinczu jak już się z kimś złapie, wywijam gałką by mieć pozycje przewagi, wróg robi chyba to samo i tak się miotamy przez ileś czasu, potem od jest na lepszej pozycji, zgarniam buły a potem to już sami wiecie.
Daniel
Staraj się nie krecic jak duren tylko tak rozsądnie bo jak bedziesz krecic non stop to szybko dasz wydoic sie z energii czyli zrób tak: przejscie, prawa gałka w przeciwnym kierunku do przeciwnika zeby nie mogł zrobic przejscia (czyli blokujesz jego przejscie) i znów Ty robisz przejscie mam nadziej ze wiesz o co mi chodzi
No i przejżyj forum jak wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałem z niego
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 Re: A więc...
DanTha Man napisał/a:
Dzięki wielkie, właśnie wyczytuje tutaj co się da. Może jeszcze pozamiatam kiedyś jak w 09 ...
i staraj sie wybierac sobie zawodnika odpowiedniego do wybranej przez ciebie taktyki, jak np. masz zamiar dominowac w klinczu to bierz kogos z wysokim clinch grapple, jak chcesz cos zdzialac w parterze to patrz na takedown offence/defence i submission defence bo wiadomo ze nie rzadko mozna sie naryc na sub'a
Należy się update, choćby za wasze wskazówki. Z jednej wygranej na 10 zrobiło się pół na pół, z czasem nawet wygrywam dwa razy więcej niż przegrywam i wtedy na serio jest fajnie.
Jak trafiam na nowych to jest już zupełnie super. Kiedyś nie potrafiłem tego wykorzystać. Jak trafie na wyjadacza to jest ciężko ale cóż tak to jest.
Z tego miejsca dziękuje za wskazówki, będę tę wiedzę wykorzystywał w praktyce, ważne że sytuacja w ciągu tygodnia uległa znacznej poprawie.
pozdrawiam
P.S Pare razy widziałem Dantego jak hostował, ale nawet nie próbowałem uderzać bo przegrywanie mam już opanowane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum