Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 Brawl w mouncie - wykonanie i obrona
Specjaliści: Machida, Big Nog, Hughes i inni z instant takedown.
Jak wykonać taką nawalankę w dosiadzie albo jak się obronić?
Nie umiem tego przerwać ani wybronić, jak typ zacznie to skończy. Takedown, szybkie przejście lub revers i co dalej? Normalnie robi się przejście między uderzeniami i koleś jest niżej, a tutaj dupa. Siedzi, nie spada, nie blokuje tylko nawala nieraz i dwie minuty. Krzywdy to wielkiej nie robi bo uderzenia są na jana i często niecelne, ale jest ich tyle, że z czasem kilka trafi i koniec.
Przegrałem tak większość walk, wczoraj to chyba nawet 2 albo 3 z rzędu.
Jak ja próbuje to wykonać, to po kilkunastu sekundach mnie zrzucają.
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 Re: Brawl w mouncie - wykonanie i obrona
Miszcz Stefan napisał/a:
Specjaliści: Machida, Big Nog, Hughes i inni z instant takedown.
Jak wykonać taką nawalankę w dosiadzie albo jak się obronić?
Nie umiem tego przerwać ani wybronić, jak typ zacznie to skończy. Takedown, szybkie przejście lub revers i co dalej? Normalnie robi się przejście między uderzeniami i koleś jest niżej, a tutaj dupa. Siedzi, nie spada, nie blokuje tylko nawala nieraz i dwie minuty. Krzywdy to wielkiej nie robi bo uderzenia są na jana i często niecelne, ale jest ich tyle, że z czasem kilka trafi i koniec.
Przegrałem tak większość walk, wczoraj to chyba nawet 2 albo 3 z rzędu.
Jak ja próbuje to wykonać, to po kilkunastu sekundach mnie zrzucają.
dołączam sie do pytania dot. napierdalanki w dosiadzie, koles w full mount offence, naparza mnie po ryju, a ja nic nie moge zrobic, zadne przejscie nie powoduje zmiany pozycji, zaden blok (R1) nie pomaga, a jak ja naparzam przeciwnika to zawsze mi albo ucieka poprzez przejscie mimo iz blokuje to gałką, albo ładnie osłania głowe, i ch*j
1. nie rób nerwowych transitionów, bo te najłatwiej skontrować
2. łap go (klik na R-sticku), NIGDY nie pozwól się walić po łbie, jeśli blok to tylko na chwilę żeby obczaić timing na złapanie rąk przeciwnika
4. non stop uderzasz, a w międzyczasie miksujesz co następuje:
a) hugging
b) polujesz na reversal kiedy będzie chciał uwolnić głowę
c) robisz spowolnione transitiony
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Wysłany: Pią 25 Cze, 2010
mtod napisał/a:
full mount def:
1. nie rób nerwowych transitionów, bo te najłatwiej skontrować
2. łap go (klik na R-sticku), NIGDY nie pozwól się walić po łbie, jeśli blok to tylko na chwilę żeby obczaić timing na złapanie rąk przeciwnika
4. non stop uderzasz, a w międzyczasie miksujesz co następuje:
a) hugging
b) polujesz na reversal kiedy będzie chciał uwolnić głowę
c) robisz spowolnione transitiony
no probuje wyłapac cios przeciwnika ale nie zawsze to sie udaje za pierwszym razem i zdazam zarobic kilka plomb, jaki hugging?
co do wyłapywania, to nie ma rady, musisz wyczaić timing przeciwnika, jeśli gracie pierwszą grę to jest trudniej i parę lamp zawsze się wyłapie. ale jak już dałeś sobie wsiąść na klatę, to ma to sens
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum